L’Agència Catalana de l’Aigua millorar i ampliar l’actual depuradora de Riudellots de la Selva. Amb un pressupost de 107.500 euros, es poden presentar ofertes fins al 8 de juny.

El nou projecte, que s’haurà de redactar en un termini de sis mesos, definirà les obres necessàries per duplicar les línies de tractament i adequar la planta a les necessitats de sanejament actuals i futures, incorporant la reducció de nitrogen i fosfor.

Cal tenir en compte, segons informa l'ACA que la depuradora actual disposa d’una única línia de tractament, amb capacitat per 1.612 m3/dia, i la previsió és que es construeixi una segona línia. La planta incrementarà la seva capacitat de tractament un 20%, fins als 2.000 m3/dia, i millorarà la qualitat del cabal de sortida.

Construïda fa 20 anys

La depuradora de Riudellots de la Selva va ser construïda el 1997 i tracta les aigües residuals urbanes i industrials generades en el municipi. Amb motiu de la seva ampliació, la planta també es dissenyarà per preveure el tractament de les aigües residuals provinents del nucli urbà de Campllong.