L'Ajuntament de Blanes ha denegat tres llicències d'obres per fer habitatges unifamiliars i ha rebutjat la petició d'una empresa de restauració que volia establir un local en una de les zones comercials de la localitat aquest últim mes. O més concretament, d'ençà que el consistori va haver de suspendre la tramitació i atorgament de llicència d'obres per un període màxim d'un any, a causa de la falta de consens en l'aprovació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) a Blanes.

Actualment, el pla urbanístic que impera en aquesta localitat és el del 1982, després que dues sentències judicials anul·lessin el del 2010. «En aquella època, el que actualment és l'eixample i la zona comercial de Blanes estava considerada zona industrial.

Per això ara no podem atorgar llicències per instal·lar-hi nous comerços o restaurants», va explicar ahir l'alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC), qui va detallar que, de moment, ja han hagut de rebutjar la petició d'una empresa per posar un local de venda al detall i de restauració en aquest espai i que això suposa «una pèrdua d'inversió» per a la localitat.

«És molt preocupant que vingui un inversor a Blanes amb la voluntat d'oferir una activitat que generi ocupació i doni un servei al ciutadà i que li hàgim de tancar les portes», va lamentar el batlle blanenc, qui va puntualitzar que «aquesta paràlisi urbanística no es pot suportar». «Volem sortir d'aquest impàs al més aviat possible, portar el POUM al ple i aprovar-lo amb el màxim de consens possible», va ressaltar.

Justament el nou pla urbanístic va ser ahir, de nou, un dels grans protagonistes del ple municipal, ja que després de diverses reunions entre els grups municipals, segueix encallat.

El regidor d'ICV-EUiA, Víctor Catalan, va recordar que «per poder continuar parlant el mínim» era que els càmpings Bella Terra i Blanc d'Eivissa paguessin les sancions d'1,5 i 1,3 milions d'euros, respectivament. Per la seva part, el també regidor d'aquest grup municipal, Joan Salmeron, va instar l'equip de govern a moure fitxa per canviar algunes de les propostes del nou POUM. «Si no, no sé quin grup municipal ho acceptarà això», va dir Salmeron. Cal recordar que la proposta portada a ple per l'equip de govern contemplava la legalització de les ampliacions dels càmpings fetes al marge de la llei durant més de 20 anys.

Per la seva part, el batlle va puntualitzar que, en relació a les sancions, estan «esperant la resposta» dels càmpings i que s'està treballant en l'elaboració d'un conveni laboral amb els treballadors afectats, representants sindicals, els propietaris i l'Associació de Càmpings.