La falta d'un nou POUM a Blanes afecta la creació de negocis a la zona comercial

El consistori rebutja la petició d'una empresa de restauració que es volia establir en aquest espai, perquè impera el pla del 1982 que no ho permet

26.05.2017 | 09:11

L'Ajuntament de Blanes ha denegat tres llicències d'obres per fer habitatges unifamiliars i ha rebutjat la petició d'una empresa de restauració que volia establir un local en una de les zones comercials de la localitat aquest últim mes. O més concretament, d'ençà que el consistori va haver de suspendre la tramitació i atorgament de llicència d'obres per un període màxim d'un any, a causa de la falta de consens en l'aprovació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) a Blanes.

Actualment, el pla urbanístic que impera en aquesta localitat és el del 1982, després que dues sentències judicials anul·lessin el del 2010. «En aquella època, el que actualment és l'eixample i la zona comercial de Blanes estava considerada zona industrial.

Per això ara no podem atorgar llicències per instal·lar-hi nous comerços o restaurants», va explicar ahir l'alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC), qui va detallar que, de moment, ja han hagut de rebutjar la petició d'una empresa per posar un local de venda al detall i de restauració en aquest espai i que això suposa «una pèrdua d'inversió» per a la localitat.

«És molt preocupant que vingui un inversor a Blanes amb la voluntat d'oferir una activitat que generi ocupació i doni un servei al ciutadà i que li hàgim de tancar les portes», va lamentar el batlle blanenc, qui va puntualitzar que «aquesta paràlisi urbanística no es pot suportar». «Volem sortir d'aquest impàs al més aviat possible, portar el POUM al ple i aprovar-lo amb el màxim de consens possible», va ressaltar.

Justament el nou pla urbanístic va ser ahir, de nou, un dels grans protagonistes del ple municipal, ja que després de diverses reunions entre els grups municipals, segueix encallat.

El regidor d'ICV-EUiA, Víctor Catalan, va recordar que «per poder continuar parlant el mínim» era que els càmpings Bella Terra i Blanc d'Eivissa paguessin les sancions d'1,5 i 1,3 milions d'euros, respectivament. Per la seva part, el també regidor d'aquest grup municipal, Joan Salmeron, va instar l'equip de govern a moure fitxa per canviar algunes de les propostes del nou POUM. «Si no, no sé quin grup municipal ho acceptarà això», va dir Salmeron. Cal recordar que la proposta portada a ple per l'equip de govern contemplava la legalització de les ampliacions dels càmpings fetes al marge de la llei durant més de 20 anys.

Per la seva part, el batlle va puntualitzar que, en relació a les sancions, estan «esperant la resposta» dels càmpings i que s'està treballant en l'elaboració d'un conveni laboral amb els treballadors afectats, representants sindicals, els propietaris i l'Associació de Càmpings.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

L'hotel va tapar els desperfectes amb una lona.
Cau una part del fals sostre d'un hotel de quatre estrelles de Lloret de Mar

Cau una part del fals sostre d'un hotel de quatre estrelles de Lloret de Mar

L'incident es va produir cap a les onze de la nit a la recepció de l'establiment hoteler, situat a...

Reobre la discoteca St. Trop´ de Lloret després d´aixecar-se el tancament cautelar

Reobre la discoteca St. Trop´ de Lloret després d´aixecar-se el tancament cautelar

L'Ajuntament avala la memòria de seguretat i el pla d'autoprotecció del local d'oci nocturn, que...

El «fet puntual» de gairebé cada estiu?

No em semblen del tot precises les declaracions del president de l'Associació de bars i...

Un lloretenc elabora la maqueta d´un vaixell indià en només nou mesos

Un lloretenc elabora la maqueta d´un vaixell indià en només nou mesos

La rèplica de l'embarcació, construïda per Jordi Rocas, té una dimensió aproximada...

Lloret de Mar bloqueja amb tanques de formigó els accessos a les zones d´afluència de vianants

Lloret de Mar bloqueja amb tanques de formigó els accessos a les zones d´afluència de vianants

L'Ajuntament ha decidit activar el protocol establert després de l'atropellament massiu a...

Lloret de Mar aixeca el tancament cautelar de la discoteca St. Trop, que reobrirà aquesta nit

Lloret de Mar aixeca el tancament cautelar de la discoteca St. Trop, que reobrirà aquesta nit

L'Ajuntament ha avalat la memòria de seguretat i el pla d'autoprotecció del local, que inclou la...

Enllaços recomanats: Premis cinema