El conflicte entre alguns pares i la directora de l'escola bressol La Plantera de Blanes va provocar moments de tensió i dures crítiques a l'equip de govern (ERC, PSC, CiU) en el ple municipal celebrat dijous passat. En un article publicat el 14 de maig a Diari de Girona es recollien algunes de les queixes fetes per l'AMPA d'aquest centre a l'Ajuntament per «la mala praxi» continuada de la qual acusen la directora de la guarderia municipal. Situacions com «arribar més tard» de l'hora d'entrada dels infants i «ser vista fumant al costat de l'escola, passejant pel centre de la vila o sortint d'alguns establiments» en horari lectiu, entre altres.

Unes queixes que va reiterar en el ple una de les mares del centre. «Tinc tres fills que han anat a l'escola. Amb el segon vaig veure com el centre passava a ser gestionat per una empresa privada (Clece) i amb el tercer he vist la degradació de l'escola bressol», va exposar Sónia Sànchez, qui va lamentar que l'escola havia estat «pionera i exemplar».

En aquest sentit Sánchez va detallar que la directora «és responsable» de propiciar «discriminacions cap a les famílies, diferències de tracte i aprofitar-se de la vulnerabilitat de dos infants excloent-los d'una activitat en horari lectiu». I és que Sánchez és mare d'un dels dos nens -de dos anys i mig i 1 any i mig- que el mes de març es van quedar sense poder participar en la Rua de Carnestoltes organitzada per l'escola bressol. «El mal fet al meu fill no té retrocés, però no vull que cap infant hagi de patir el mateix», va denunciar, subratllant que aquesta situació va ser la gota que va fer vessar el vas, ja que «el problema ve de molt enrere». «Sou els responsables de buscar una solució», va dir Sánchez, dirigint-se als membres del consistori.

També un altre pare, Francisco Javier Parlon, va exposar que el mateix dia de la Rua, la directora va «cridar a les educadores davant dels pares donant-los les culpes del que havia passat». «Els pares no volem fer fora ningú. Només n'estem farts i volem que se solucioni ja», va afegir. Tots dos pares van alabar les educadores del centre, que van assegurar que són «excel·lents».

També el regidor de Batega, Jordi Urgell, va demanar si se sancionarà la directora, mentre que el de Ciutadans, Sergio Atalaya, va criticar el regidor d'Educació, Albert Sanz (ERC), per la «nefasta gestió feta en aquest tema». «Et veus capaç de portar a terme els reptes de la regidoria d'Educació?», va qüestionar-li Atalaya. «Jo estic preparat, mentre que tu no ho estàs ni per ser regidor», li va respondre el responsable d'Educació.

Reunions previstes

En relació a les mesures presses, Sanz va explicar que les diferents parts afectades s'han reunit en diverses ocasions i que aquesta pròxima setmana estan previstes noves trobades. «És una situació lletja i desagradable», va dir el regidor republicà respecte a tot el conflicte. «Tenim pendent una mediació entre l'AMPA, l'empresa Clece, les educadores, tècnics municipals, jo mateix, l'alcalde -Miquel Lupiánez (PSC)- i la directora, que ara està de baixa», va explicar Sanz, qui va demanar «paciència» i va assegurar que es treballarà «tant com faci falta per intentar trobar una solució».