L'equip de govern d'Anglès (CiU-AM) ja ha retirat les 25 columnes que hi havia al cementiri municipal, la majoria de les quals estaven esquerdades. Amb un pressupost aproximat de 100.000 euros, aquesta obra era una de les inversions més destacades del pressupost municipal d'enguany.

Segons va explicar el regidor d'Obres i Serveis, Toni Franco (CiU), els treballs es van iniciar fa aproximadament un mes i està previst que s'enllesteixin en 15 dies. «Quan vam entrar al govern vam veure que molts d'aquests pilars estaven esquerdats a causa de la filtració de l'aigua, i que s'anaven esmicolant, suposant un perill per als ciutadans», va explicar el regidor anglesenc.

Els treballs han consistit a enderrocar les columnes i impermeabilitzar les cobertes dels nínxols del cementiri, per evitar que es filtri aigua. També s'ha arreglat l'espai on hi havia el peu de les columnes retirades.

El cementiri va ser construït a principis dels anys 90 i està situat a tocar la C-63 en direcció a Santa Coloma de Farners. «És una zona molt sensible que s'ha deixat durant molt de temps», va ressaltar Franco, qui va detallar que una vegada acabin les obres, els jardiners municipals repassaran la zona verda, ja que actualment no es disposa de reg, a causa del robatori que hi va haver fa un parell de mesos. Segons el consistori també s'està treballant en la recol·locació del reg.