El nou gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) podrà cobrar un màxim de 95.000 euros anuals (6.786 euros mensuals en 14 pagues) i haurà d'acreditar cinc anys d'experiència directiva en el sector sanitari. Així ho detalla el president de l'ens, Albert Fernández Terricabras, qui explica que aquestes són només algunes de les condicions del concurs obert -iniciat a principis de maig- per poder optar al càrrec de gerent que quedarà lliure el pròxim mes d'agost, quan l'actual gerent, Núria Constans, abandoni el càrrec.

La renúncia de Constans a la plaça que ha ocupat durant 14 anys, la va donar a conèixer públicament, el 15 de maig, en el ple municipal de Lloret de Mar, el regidor de A Lloret sí, es Pot, Paulino Gracia.

Sobre els motius de la renúncia de Constans, el president de l'ens subratlla que «no té res a veure amb raons polítiques» ni tampoc amb la mort d'una nena de vuit anys, el mes de gener, a l'Hospital de Blanes, mentre esperava una ambulància pediàtrica que la traslladés a l'hospital Josep Trueta de Girona. «Ha estat a la Corporació des de l'any 2003, i considera que és un bon moment per deixar el càrrec», especifica Fernández Terricabras.

En aquest sentit, el president concreta que quan el conseller de Sanitat, Antoni Comín, va visitar l'hospital de Calella fa unes setmanes, els va comentar «totes les necessitats que tenim i els reptes de futur que haurem d'afrontar». «S'obre un procés llarg en el qual haurem de lluitar per aconseguir inversions, i la Núria Constans, que està a prop de la jubilació, considera que és el moment de fer una transició», especifica Fernández Terricabras.

A més, puntualitza que l'actual gerent no té previst ocupar cap més càrrec dins la Corporació de salut -en la qual hi treballen 1.400 persones- «tot i que no ha decidit encara què farà». «S'ho està pensant», precisa.

Constans és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, especialista en Medicina Interna, i diplomada en Medicina del Treball i Gestió Hospitalària per ESADE.

Està previst que renunciï al càrrec el pròxim 31 de juliol. Tot i això, el Consell Rector de la CSMS ja ha iniciat el procés per buscar un nou gerent.

Cal recordar que el febrer de 2016, els plens de Lloret i Blanes van aprovar per unanimitat demanar la dimissió de l'actual gerent, per «la mala gestió» i «falta de transparència» de la Corporació de Salut, en relació sobretot a les retallades de diferents serveis o el col·lapse de les urgències de l'hospital de Blanes, entre altres polèmiques.