Nou cop policial contra el cultiu de marihuana a les comarques gironines. Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un cultiu de 1.100 plantes a Amer en una operació en la que van detenir 8 persones: sis homes i dues dones, d’entre 25 i 61 anys, de nacionalitat espanyola, veïns de Lloret de Mar (Selva), Mollerussa (Pla d’Urgell), Barcelona (Barcelonès), Vacarisses (Vallès Occidental). Els acusen de presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

L'operació es va portar a terme el dimecres passat gràcies a la col·laboració ciutadana. Veïns de la casa situada al carrer Mossèn Cinto Verdaguer van explicar que, en ocasions, l'immoble desprenia una forta olor de marihuana.

Els mossos es van adreçar a la finca per confirmar les sospites. Un cop allí van constatar que l’olor de marihuana provenia del garatge de l’habitatge. L’home que els va obrir la porta no va voler col·laborar i els va donar explicacions poc creïbles sobre l’origen de la fortor. Per aquest motiu els agents van vigilar totes les sortides de l’edifici per evitar la fugida del ocupants.

Al cap d’una estona va començar a sortir gent de la casa. Fins hi tot, algun del ocupants va intentar fugir saltant per la part posterior de la parcel·la. Tots ells van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb un delicte de tràfic de drogues.

L’endemà al matí els mossos van entrar al domicili amb una ordre judicial. A la zona del garatge van comissar 1.100 plantes de marihuana i unes safates amb cabdells assecant-se. La instal·lació elèctrica disposava d’uns 80 focus i transformadors. També hi havia un sistema de ventilació amb tubs d’extracció d’aire i aparells d’aire condicionat industrials per mantenir la temperatura adequada. Tota la instal·lació estava connectada de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica general.

La finca estava llogada i avalada per altres quatre persones que no es trobaven al lloc en el moment de l’actuació policial. Els mossos han requerit al propietari de la casa que faciliti la documentació del contracte de lloguer per poder continuar les investigacions.

Durant les indagacions, els agents van saber que l’immoble havia patit dos incendis anteriors. Tot apunta que haurien estat provocats pel consum desmesurat d’electricitat que hauria sobrecarregat la instal·lació de la casa.