La Policia Local de Blanes va detenir dimarts a la matinada, i després d'una espectacular persecució, el conductor d'un camió com a presumpte autor dels delictes de conducció temerària, contra la seguretat viària per conduir sota la influència de l'alcohol o les drogues i per desobediència i resistència a l'autoritat.

Els fets van tenir lloc el dilluns cap a dos quarts de dotze de la nit quan la policia blanenca va rebre la trucada d'un home per denunciar que un camió havia impactat contra el seu turisme estacionat al barri d'Els Pins, i que havia fugit. Poc després, una patrulla de la Policia de Blanes que estava de servei al Passeig de la Marina va veure el camió estacionat en aquest vial.

El vehicle presentava restes de pintura del mateix color que el turisme contra el qual hauria col·lidit, però no hi havia ni rastre del conductor. Els policies van intentar llavors immobilitzar el vehicle, però no ho van aconseguir per falta de material.

Cap a dos quarts de tres de la matinada de dimarts, una altra patrulla va veure el camió circulant de nou a la pujada del carrer Maresme en direcció al barri de Quatre Vents. Els agents es van situar darrere seu fent-li indicacions perquè s'aturés. El conductor, però, no els va fer cas i va accelerar, fugint dels agents.

Va ser en aquell moment quan va començar un recorregut erràtic per diversos carrers fins a desembocar a la carretera de Blanes a Tordera, on va girar per tornar de nou a Blanes.

Una segona patrulla policial va travessar el vehicle per obstaculitzar el vial per on circulava el camió, que va rodejar el cotxe patrulla i va seguir la marxa a tota velocitat. Durant la persecució, a la qual es va afegir una tercera patrulla, el fugitiu va entrar contra direcció al barri de Mas Moixa, on va xocar contra un altre vehicle estacionat.

Des d'aquí, va circular en direcció a l'avinguda d'Europa, des d'on va fer un nou canvi de sentit, aquesta vegada en direcció a Palafolls per la Carretera GI-682. En aquest tram de trajecte, el camió va efectuar diversos girs bruscos per impedir que els cotxes patrulla que participaven en la persecució poguessin avançar-lo.

En comprovar que el conductor es dirigia a Palafolls, es va demanar la col·laboració als Mossos d'Esquadra de Blanes i del Maresme, que tenen la seva seu a Pineda, així com de la Policia Local de Palafolls. Ja en aquesta localitat barcelonina, el conductor va circular de nou en contra direcció, i va xocar amb diversos vehicles que estaven estacionats al carrer.

Finalment, però, va perdre el control del vehicle i va acabar xocant contra un fanal, on va quedar immobilitzat. Va ser llavors quan els dos agents que anaven al cotxe patrulla que anava darrere d'ell van baixar del vehicle policial per aturar el conductor, que ja havia iniciat la maniobra per sortir fugint a peu.

Finalment, el van enxampar i van aconseguir immobilitzar-lo, tot i la seva resistència inicial. Després d'identificar-lo, els agents de la Policia Local de Blanes van procedir a la seva detenció verbal, lliurant-lo després als agents dels Mossos d'Esquadra de Pineda, als quals van explicar tot l'operatiu, comunicant-los també la sospita que el conductor havia consumit alcohol i/o substàncies estupefaents, per la qual cosa seria convenient que se li efectuessin les proves pertinents.

El detingut és un veí de Lloret de Mar d'origen estranger, i el camió que conduïa és propietat d'una empresa de lloguer amb seu a Sevilla. Cap dels agents policials va patir lesions personals.