L'Audiència de Girona va jutjar ahir un jove acusat d'abusar sexualment d'una menor de 14 anys a qui havia conegut a través d'un xat. Els fets van tenir lloc el 8 de març de l'any passat en un paratge de Maçanet de la Selva. Tant l'acusat com la menor són de nacionalitat xinesa i van fer-se amics per internet, a través d'una pàgina que posa en contacte gent d'aquesta comunitat.

El jove, que aleshores tenia 19 anys i viu a Badalona, va anar fins a Maçanet en autobús per conèixer la menor. «Com que al municipi no hi ha massa coses a fer a la menor se li va ocórrer que podien anar passejant fins a la Torre de la Marata, des d'on es pot contemplar tot el poble» precisa l'escrit d'acusació. Quan estaven a meitat del camí i passaven per una zona boscosa a tocar del polígon, el jove es va asseure i li va demanar a la noia que fes el mateix. La fiscal subratlla que ella s'hi va negar i va quedar-se dreta, escrivint missatges de mòbil a una amiga.

Aleshores, recull l'escrit, el processat la va agafar dels braços, la va fer asseure a terra, li va prendre el mòbil i la va subjectar mentre li deia que escollís entre mantenir relacions sexuals o fer-li una fel·lació. La jove, sempre segons la fiscalia, s'hi va negar.

Per evitar que la penetrés, la menor va haver de «resignar-se» a fer-li una fel·lació, recull l'escrit d'acusació. El processat no va arribar a ejacular, perquè la menor va poder desfer-se'n i fugir corrents, demanant ajuda a una dona que passava per allà passejant el gos. Per aquests fets, el jove xinès va estar un mes ingressat en presó provisional, d'on en va sortir després de pagar la fiança. La fiscal l'acusa d'un delicte d'agressió sexual a menors de 16 anys.

Ahir davant el tribunal de l'Audiència, el processat es va negar a respondre les preguntes de la fiscal. Només ho va fer a les del seu advocat, mitjançant una intèrpret, negant els fets amb un únic monosíl·lab: «No». La menor, per la seva banda, va declarar a porta tancada.

Al final del judici, la fiscal va elevar la seva petició de pena a definitiva. Sol·licita que s'imposi a l'acusat una condemna de 13 anys i mig de presó, que en passi 5 més en llibertat vigilada i que, hagi d'indemnitzar la menor amb 10.000 euros. El judici ha quedat vist per a sentència.