El Departament de Justíciade Farners que ara estan repartits en dos locals.

Segons informa el departament, disposar d´aquest nou equipament és una de les necessitats més importants del partit judicial de Santa Coloma de Farners ja que permetrà millorar els serveis de l´administració de justícia en un edifici més funcional i modern, i facilitarà que es pugui posar en funcionament la Nova Oficina Judicial.

El DOGC ha publicat avui aquesta licitació per un període de 20 anys i amb una superfície necessària que se situa entre els 2.145 metres quadrats i els 2.400 metres quadrats, mentre que els dos locals actuals sumen 1.444,84m².

El partit judicial de Santa Coloma de Farners atén una població de 85.943 habitants agrupats en 24 municipis. Està format per quatre jutjats de primera instància i instrucció, un amb funcions de Registre Civil i un altre amb funcions de violència domèstica.

Dividits en dos espais

Actualment aquests quatre jutjats estan separats en dos espais: un antic edifici independent de propietat municipal on hi tenen la seu els jutjats 1 i 3, el Registre Civil i el Deganat; i un local comercial de planta baixa, on hi ha els jutjats 2 i 4. Els assumptes penals i socials i la resta de jurisdiccions es tramiten a Girona.

El director dels Serveis Territorials de Justícia a Girona, Jordi MartinoyJordi Martinoy, destaca que després de les actuacions que s´han dut a terme en la majoria d´edificis judicials de les comarques gironines, el nou local per als jutjats de Santa Coloma de Farners permetrà resoldre una necessitat pendent.