La platja de Fenals de Lloret de Mar (Selva) ha acollit aquest dissabte al matí la segona sessió de fotos de la setena edició del calendari solidari 'Bombers amb causa'. La recaptació aconseguida amb aquests exemplars es destinarà a finançar la beca que concedeix l'Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació en malalties infantils. Els protagonistes de la fotografia d'aquest dissabte han estat dos nens i una nena que acompanyen un grup de Bombers del parc de Lloret de Mar. Tots ells han escenificat la plantada d'una bandera verda, indicadora de l'estat de la mar, a la sorra de la platja. La posada en escena ha estat inspirada en la històrica fotografia del 1945 'Alçant la bandera a Iwo Jima' del fotògraf Joe Rosenthal. La instantània mostra militars americans alçant una bandera al Japó durant una batalla de la Segona Guerra Mundial.

Els fotògrafs d'aquest dissabte han estat Joan Castro Folch i Jordi Ribot Puntí, d'Iconna Serveis de Comunicació, que dóna suport al projecte. Ambdós treballen com a fotoperiodistes des de fa més de 15 anys i han guanyat el guardó d'aquesta secció dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local en més d'una ocasió.

El tret de sortida a les sessions de fotos es va donar el 7 de maig a Sant Jordi de Cercs en el marc de la cursa solidària de muntanya "Bombers amb causa". La propera sessió serà a Roses el 8 de juny, amb 3 nens com a protagonistes i Robin Townsend, fotoperiodista de l'agència EFE, com a fotògraf.

Els Bombers de la Generalitat i l'Obra Social Sant Joan de Déu col·laboren en aquest projecte solidari des del 2011, arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat, amb l'objectiu d'aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils. Els darrers anys també hi han participat els Bombers de Barcelona i d'Andorra. També un nombrós grup de fotògrafs professionals han fet possible sis edicions del calendari de forma totalment desinteressada.

El 9 de maig, el conseller d'Interior, Jordi Jané, va lliurar a l'Hospital Sant Joan de Déu un xec per valor de 62.602 euros corresponents als fons recaptats amb les vendes del calendari solidari del 2016. Com en edicions anteriors, aquests diners seran destinats íntegrament a finançar la beca Bombers amb causa, que investiga les malalties maternoinfantils. La beca s'atorga per concurs a personal investigador del mateix hospital. En els darrers sis anys, aquest projecte solidari, ha permès recaptar més de 336.849 euros.

Els consells de seguretat com a eix temàtic

La temàtica comuna a totes les fotografies que conformaran el calendari Bombers amb causa del 2018 serà la prevenció i els consells de seguretat en diversos àmbits. L'objectiu és conscienciar la població de la importància de tenir en compte aquestes indicacions en les seves activitats quotidianes per tal de prevenir el màxim d'accidents.