Una zona amb barbacoes, una esplanada amb diverses places d'aparcament o una rampa d'accés al castell i a l'ermita per a persones amb mobilitat reduïda són algunes de les actuacions que preveu realitzar l'Ajuntament de Caldes de Malavella al paratge de Sant Maurici, de propietat municipal. Així ho va donar a conèixer l'alcalde, Salvador Balliu (CiU), arran de l'aprovació del Pla Especial d'aquest entorn destinat a regular-ne els usos i a garantir la conservació tant del patrimoni tangible com intangible d'aquest espai caldenc. «Arreglarem una mica el sector, que millorarà molt», va destacar Balliu, explicant que també està previst tapar la bassa «perquè està molt bruta». Respecte a l'ermita i el castell, el batlle va recordar que en els últims mesos ja s'hi han realitzat diversos treballs de rehabilitació.

Balliu també va puntualitzar que les barbacoes i la zona d'aparcament, que se situarien al camp, són propostes que «van sortir» dels veïns a les trobades de participació ciutadana, la primera de les quals es va celebrar el 20 de setembre, i a partir de les quals s'hauria elaborat el Pla Especial d'aquest sector. «Amb les propostes que han fet els veïns crec que el pla per a aquest paratge ha quedat molt bé», va subratllar Balliu, qui va avançar que encara no hi ha data prevista per iniciar els treballs. «El projecte ja està aprovat però falta pressupost. Si sortís alguna subvenció en aquesta línia podríem anar fent», va destacar l'alcalde, qui va remarcar que, abans d'actuar, primer calia marcar el Pla Especial i que un, cop fet aquest pas, «veurem què podem fer i quan».

Aquest paratge, menys la casa i una franja de terreny que hi ha al davant de l'edifici, va ser comprat per l'Ajuntament el maig del 2015 al seu propietari, Lluís Quer, per un total de 300.000 euros que el consistori va obtenir amb la venda el 2014 d'una parcel·la municipal al golf que el PGA va adquirir per 1.313.528 euros. L'acord incloïa la compra de 17.644,23 metres quadrats dins dels quals hi ha: l'ermita del segle XIX, les restes de la capella anterior, les restes del castell de Malavella -proclamat Bé d'Interès Nacional-, els entorns dels tres edificis, el porxo, les esplanades de davant de la casa i de davant de l'ermita, la gran esplanada que hi ha a l'esquerra del camí d'accés a Sant Maurici i una part de terreny a l'altre cantó del camí. L'acord de compra, però, no incloïa la casa, que el juny de l'any passat va ser comprada pel mateix Salvador Balliu a través d'una de les seves societats empresarials. En aquell moment, l'alcalde caldenc va avançar que preveia fer-hi un restaurant com el que hi havia hagut durant molts anys. Va recalcar que aquest edifici necessitaria «una gran inversió», ja que actualment està antiquada. «S'ha de posar tot al dia i implica arreglar i canviar moltes coses. Hi ha molta feina a fer», va remarcar l'alcalde el juliol de 2016.

Ara, un cop aprovat el Pla Especial, Balliu -a títol particular- insisteix que preveuen posar-hi un negoci «però no sabem si un restaurant, un petit hotel o què». «Actualment em falta temps i, quan em jubili de la política, ja m'hi dedicaré», va afegir.