L'Ajuntament de Blanes ha denegat per unanimitat, la construcció d'una canonada d'aigües residuals al seu terme municipal, tal com demanaven tres empreses químiques de Palafolls. Segons va informar ahir el consistori, es considera que una obra com aquestaposaria en risc el medi ambient i el sector turístic de Blanes en cas d'un possible abocament de substàncies perilloses per incidents.

En aquest sentit, l'ajuntament assegura que aquesta canonada portaria les aigües residuals parcialment depurades fins a un punt molt proper a la captació d'aigua que utilitza la Planta Dessalinitzadora, que dona servei a diverses poblacions a: Blanes, Lloret, Tossa, Palafolls, Arenys de Mar i Arenys de Munt, Canet, Malgrat, Pineda, Calella, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle, Sant Pol i Santa Susanna.

Actualment, les tres empreses químiques de Palafolls aboquen les seves aigües residuals a la Depuradora de Pineda de Mar, que es va posar en marxa l'any 2012, i després de ser tractades s'aboquen a la costa del Maresme. Des d'aquesta instal·lació però, asseguren que l'elevada quantitat de sal que contenen, pot acabar perjudicant la depuradora. Per aquesta raó, creuen que la solució alternativa és abocar-ho a mar obert a través de l'emissari submarí de la Dessaladora de Blanes.