L'Ajuntament de Maçanet de la Selva vol constituir el seu propi cos de Policia Local, substituint així l'actual guàrdia municipal. Així ho va confirmar ahir l'alcalde, Josep Maria Ciurana (AM) després d'anunciar-ho en el ple municipal celebrat dilluns passat. «La previsió és que tot plegat s'engegui de pressa perquè el cos de vigilants ja ha arribat al límit» va explicar el batlle sense concretar, però, dates concretes.

«Tot el procés ja està molt avançat perquè fa molt de temps que s'hi està treballant» va afegir l'alcalde precisant que, des del punt de vista econòmic, el canvi és «assumible».

En aquest sentit, Ciurana va destacar que la seu policial serà la mateixa que utilitzen actualment la desena de vigilants municipals, i que la idea és que aquests treballadors siguin els mateixos que formin el cos de la policia local. «Alguns hauran d'anar a l'escola de policia, però en tots els casos milloraran la seva situació professional» va especificar l'alcalde de Maçanet assegurant que «per garantir» la seguretat de la població aquesta transformació «és necessària».

A més, Ciurana va recordar que a la localitat s'implementaran càmeres de seguretat que permetran identificar matrícules dels vehicles que circulin pel poble i, en cas de detectar-se alguna irregularitat, s'activarà l'avís a la nova policia local. «De moment, instal·larem les que ens permeti el pressupost i més endavant, anirem ampliant les zones» va afegir.

També l'oposició municipal (ERC) va considerar ahir que aquest canvi és «necessari» pel volum de població actual d'aquesta localitat. «El cap de vigilants ja s'ha consolidat i per a la resta de treballadors, que fan molt bona feina, suposarà un salt qualitatiu molt important i un gran reconeixement professional» va valorar el portaveu de la formació, Xavier Xarbau.