Un incendi va destruir, la nit de dimecres, una cabana penjada en un arbre a Sant Hilari Sacalm, que pertany a un complex hoteler de la localitat. En el moment dels fets, l'estança estava reservada però els clients que l'ocupaven estaven sopant a un establiment del complex, motiu pel qual no es van haver de lamentar ferits.

L'incendi es va declarar pels volts d'un quart de dotze de la nit de dimecres i va afectar una de les 10 cabanes del complex, totes situades a dalt dels arbres. Concretament es va cremar la Mussol, que tenia capacitat per a quatre persones, es trobava a quatre metres d'altura i a 12 minuts del mas i estava construïda amb fusta de faig. Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar cinc dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat.

El foc va cremar la cabana completament i va afectar uns 30 metres quadrats de sotabosc. Els Bombers van donar l'incendi per extingit a la mitjanit i els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per esbrinar què va originar el foc, ja que a les Cabanes als Arbres de Sant Hilari Sacalm no hi ha ni electricitat ni aigua corrent. Tot i això, aquestes casetes de 30 metres quadrats i fetes completament de fusta natural, inclouen espelmes o una estufa mural, dins el lot de serveis, entre altres objectes.

Segons va confirmar ahir l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, l'empresa que gestiona aquest complex hoteler té «tots els permisos en regla». A més -van detallar- fa poc haurien aplicat els canvis sol·licitats pels Bombers en matèria de seguretat.

Aquests allotjaments van ser inaugurats el juny del 2009 i van convertir el municipi selvatà en el primer de tot Espanya a disposar d'un complex turístic ubicat a vuit metres d'alçada damunt els arbres. Tot i això, no van quedar regularitzades definitivament fins al 2013, ja que en tractar-se d'un negoci pioner a l'Estat, la tramitació dels permisos va resultar més complexa.