L'Ajuntament d'Anglès preveu tenir reixat i protegit l'entorn de la bassa de captació d'aigua per al consum, al llarg d'aquest estiu. Així ho va explicar ahir el regidor d'Economia i Patrimoni, David Bohigas (CiU), qui va precisar que així els ho va recomanar fa uns mesos el Departament de Salut Pública de la Generalitat per «higiene i seguretat». «Actualment està desprotegit de la brutícia i hi entren animals», va explicar l'edil convergent, qui va voler concretar que dels quatre pous de captació d'aigua que hi ha a Anglès, només dos es troben en aquest sector. «Són auxiliars i pràcticament no s'utilitzen», va detallar Bohigas.

«Fa anys que aquesta actuació s'hauria d'haver fet i ara Salut ens ha demanat que ho fem per evitar un accés tan directe», va dir el regidor de patrimoni, qui va afegir que aquesta bassa fa entre 30 i 40 centímetres d'alçada i que si hi entrés alguna persona, només «es podria mullar els peus».

Una opinió que contrasta amb la del grup municipal PAU, a l'oposició, els quals asseguren que a l'estiu hi entren persones i «molta mainada a banyar-se». «La part més profunda que es troba al centre fa dos metres, té forats i hi entra qui vol. És perillós», va criticar el portaveu del PAU, Pere Espinet, qui va recordar que han denunciat aquesta situació en diferents plens municipals.

Aquesta bassa es troba situada als afores del nucli urbà, a una zona pròxima al Ter i a camps de conreu i horts. És de propietat privada, però està cedida al consistori anglesenc, que està negociant la seva compra. «El ple va aprovar l'adquisició d'aquesta bassa que ara estem gestionant amb la propietat així com també la petició per fer el reixat», va relatar l'edil convergent qui va afegir que la compra podria tancar-se a finals d'any.

De moment, el consistori compta amb una partida pressupostària de 10.000 euros per protegir tot l'entorn d'aquesta bassa amb un reixat.