Els efectius d'emergències han salvat aquest diumenge a primera hora de la tarda una veïna de Barcelona de 72 anys que ha patit una aturada càrdio-respiratòria quan sortia d'un restaurant a Blanes (Selva). Els fets han passat al carrer Sant Andreu de Sa Palomera.

En l'operatiu hi han treballat cinc dotacions de la Policia Local, el cap de Protecció Civil del municipi, efectius del Servei de Vigilància Salvament i Socorrisme de les platges i una ambulància i un helicòpter del SEM.

En un primer moment, la dona ha estat atesa per personal sanitari que passava prop del lloc dels fets. La dona ha estat reanimada gràcies al desfibril·lador extern automàtic (DEA) que duia la Policia Local. Davant la gravetat de la dolència que patia s'ha activat un helicòpter medicalitzat, que l'ha traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Inicialment, el pilot de l'helicòpter medicalitzat ha intentat aterrar prop de la zona on s'estava atenent la víctima, a l'accés que hi ha per pujar a la Roca de Sa Palomera. Això ha provocat més d´un ensurt entre la gent que hi havia en aquell moment a la platja o banyant-se.

Davant d'això, la dona ha estat evacuada en ambulància fins l´esplanada del costat de l´antic pavelló d´esports. Allà ha aterrat l´helicòpter del SEM, que ha evacuat la víctima fins l'Hospital Josep Trueta de Girona.