Un projecte liderat per l'equip d'investigadors de biologia animal de la Universitat de Girona (UdG), amb l'ajuda d'un grup de joves d'entre 18 i 19 anys de l'Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa de Blanes, ha recuperat la flora i la fauna d'un bosc cremat l'estiu passat al municipi. Segons l'Ajuntament de Blanes, aquest projecte ha consistit a elaborar una guia de bones pràctiques pionera en la recuperació de la fauna i flora d'un bosc cremat, en la qual s'indica de quina forma s'ha de talar un bosc després d'un incendi, de manera que sigui el menys perjudicial possible, millorant la gestió i recuperació de masses forestals cremades.

Els membres de l'Agrupament Escolta de Blanes han col·laborat amb el projecte apilant branques perquè els animals puguin construir un nou cau als boscos que envolten el Santuari del Vilar, una zona que es va cremar al juliol de l'any passat. L'objectiu de la proposta és que la tala d'una massa forestal després d'un incendi pugui ser el menys perjudicial possible i pugui tenir més present la biodiversitat, contribuint a la recuperació natural dels ecosistemes.

Aquest grup de la UdG ha preparat el projecte amb la finalitat que els propietaris dels boscos i l'administració pública, entre altres, ho puguin utilitzar.