ERC de Blanes, que forma equip de govern amb el PSC i CiU, manté la negativa de regularitzar les ampliacions il·legals dels càmpings amb l'aprovació del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

Durant l'assemblea que es va fer dilluns al vespre, el partit va ratificar la postura que ja va adoptar el març passat i va defensar «la necessitat» d'aprovar el pla urbanístic en el pròxim ple municipal del 29 de juny «sense que s'hagi de contemplar la regularització dels càmpings».

«Continuem pensant que el POUM és una eina indispensable per a la ciutat i que cal una aprovació immediata» van assegurar els republicans a través d'un comunicat.

Per la seva part, l'alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC) va afirmar ahir que «respecta» la decisió presa per l'assemblea d'ERC però que no la comparteix. Recorda que com a màxim responsable al consistori està obligat a complir amb la legalitat i que el nou POUM ha d'incorporar el tema dels càmpings perquè puguin regularitzar la seva situació.

«No ho podem excloure perquè s'ha d'aplicar el Pla Director d'Usos del Sistema Costaner en cas d'una revisió o modificació de planejament», va afegir. En aquest sentit, Lupiáñez va remarcar que espera aconseguir el suport de tots els socis de govern per poder votar el nou POUM -amb el tema dels càmpings inclòs- en el ple ordinari del pròxim 29 de juny i que s'aprovi «el més aviat possible» per «no paralitzar» més el municipi.

I és que a principis d'abril, una sentència del Tribunal Suprem va anul·lar definitivament el POUM del 2010. Ja hi havia una sentència en la mateixa línia del TSJC de març de 2015, que tant l'ajuntament com la Generalitat havien recorregut.

Des de llavors, el municipi es regeix pel planejament del 1981 a l'espera del nou POUM, que de moment està encallat per la falta d'acord. Aquest fet va provocar que el consistori, en el ple d'abril, suspengués la tramitació i atorgament de llicència d'obres per un període màxim d'un any i va portar a la Comissió d'Urbanisme a tombar la tramitació d'un pla especial per ampliar el càmping Bella Terra, en funcionament des del 2003.

Els motius van ser justament, que no complia amb el planejament vigent del 1981, el qual no permet aquesta activitat a la zona de la desembocadura de la Tordera que és on té els terrenys, entre altres. Urbanisme també va denunciar que bona part de les 5 hectàrees que els propietaris volien ampliar amb aquest pla ja s'estan utilitzant. De fet, l'Ajuntament ja va decidir multar-los amb una sanció d'1.500.000 euros per haver ocupat sòl agrícola des de fa més de deu anys sense tenir els permisos.

Els responsables del càmping van presentar al·legacions però el consistori no les va admetre.

De moment, a l'espera de la resolució definitiva per part d'Urbanisme sobre el cas, ERC de Blanes s'ha posat a disposició de totes les parts implicades per fer d'enllaç amb la Delegació de Treball.

«Demanarem a Treball que implementi el Pla de Formació que millor s'ajusti als treballadors afectats per la possible resolució d'Urbanisme» van assegurar els republicans.

En aquest sentit van subratllar la «voluntat dialogant» dels propietaris dels càmpings afectats -també el Blanc d'Eivissa- en la seva la «col·laboració per garantir l'accés públic a les platges i intervenir decididament en un pla de protecció i de gestió sostenible del Delta del Tordera».