La fàbrica tèxtil d'Anglès s'omple de festa durant la celebració del segon Viu la Burés

El festival cultural ofereix visites teatralitzades, tallers infantils o actuacions musicals durant tota la jornada

17.06.2017 | 23:44
Un momentde la visita teatralitzada a la Burés.

L'antiga fàbrica Burés d'Anglès es va convertir ahir en l'escenari de celebració d'un dels festivals culturals més complets de la comarca, tot i tenir només dos anys d'existència: el Viu la Burés. Aquest esdeveniment va néixer l'any passat de la mà de la jove anglesenca de 24 anys, Meritxell Riera, qui va convertir en realitat el seu treball de final de grau. En aquest document, la jove proposava dur a terme una jornada intensa d'activitats per a totes les edats en aquest espai i aconseguir que s'hi impliqués tot el poble.

La segona edició del festival va arrencar ja divendres passat amb la xerrada de l'escriptora Assumpta Montellà, qui va presentar el llibre El silenci dels Telers. Tot i això, la programació forta, amb més d'una quinzena d'activitats, es va viure ahir a diferents espais de l'antiga fàbrica en els quals s'hi podien trobar foodtrucks, exposicions, tallers infantils o actuacions musicals a càrrec de l'ex-Macedònia, Irene Carreras; el grup Groovin' Twice o el DJ Joan Masats.

També com l'any passat es va dur a terme un debat-vermut titulat «Projectes innovadors i inspiradors per a la Burés» en el qual van participar Josep Micalò o Victòria Santané, entre altres. «Els ponents han viscut la reconversió d'antigues fàbriques en espais comunitaris i tenen idees i experiències que ens poden fer molt servei» va valorar l'alcaldessa, Àstrid Desset (CiU), qui també hi va participar.

Com a novetats, els visitants van poder assistir a una visita teatralitzada a la màquina de vapor i al futur museu; al mercat d'artistes, creadors i artesans o participar en un concurs d'Instagram amb premis oferts pels comerciants locals. «Hem tingut més tallers, un espai de Photocall i una decoració impressionant» va destacar Desset qui també va valorar el bon temps de la jornada.

I per recordar aquesta segona edició del festival, l'artista Jan Barceló va pintar un mural a la façana de la fàbrica en el qual va representar una màquina de vapor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Arrencaran 45 hectàrees de plantacions de pera i poma afectades per foc bacterià

Agricultura confirma que no s'ha detectat cap nou focus fora dels termes de Santa Coloma i...

Un veí de Blanes estafa 600 euros venent un mòbil a una dona de Sòria

Un veí de Blanes està essent investigat per la Guàrdia Civil per...

Un cotxe atropella una dona de 80 anys a Sant Hilari i la deixa en estat crític

Una dona de 80 anys va ser trobada ahir en estat crític després de ser atropellada...

Un impulsor de l´excel·lència turística a la Costa Brava

Amics i companys recorden el propietari de l'hotel Santa Marta que va morir dilluns passat

Un cotxe atropella una dona de 80 anys a Sant Hilari i la deixa en estat crític

El SEM l'ha evacuat a l'hospital Trueta en l'helicòpter medicalitzat

Enllaços recomanats: Premis cinema