L'antiga fàbrica Burés d'Anglès es va convertir ahir en l'escenari de celebració d'un dels festivals culturals més complets de la comarca, tot i tenir només dos anys d'existència: el Viu la Burés. Aquest esdeveniment va néixer l'any passat de la mà de la jove anglesenca de 24 anys, Meritxell Riera, qui va convertir en realitat el seu treball de final de grau. En aquest document, la jove proposava dur a terme una jornada intensa d'activitats per a totes les edats en aquest espai i aconseguir que s'hi impliqués tot el poble.

La segona edició del festival va arrencar ja divendres passat amb la xerrada de l'escriptora Assumpta Montellà, qui va presentar el llibre El silenci dels Telers. Tot i això, la programació forta, amb més d'una quinzena d'activitats, es va viure ahir a diferents espais de l'antiga fàbrica en els quals s'hi podien trobar foodtrucks, exposicions, tallers infantils o actuacions musicals a càrrec de l'ex-Macedònia, Irene Carreras; el grup Groovin' Twice o el DJ Joan Masats.

També com l'any passat es va dur a terme un debat-vermut titulat «Projectes innovadors i inspiradors per a la Burés» en el qual van participar Josep Micalò o Victòria Santané, entre altres. «Els ponents han viscut la reconversió d'antigues fàbriques en espais comunitaris i tenen idees i experiències que ens poden fer molt servei» va valorar l'alcaldessa, Àstrid Desset (CiU), qui també hi va participar.

Com a novetats, els visitants van poder assistir a una visita teatralitzada a la màquina de vapor i al futur museu; al mercat d'artistes, creadors i artesans o participar en un concurs d'Instagram amb premis oferts pels comerciants locals. «Hem tingut més tallers, un espai de Photocall i una decoració impressionant» va destacar Desset qui també va valorar el bon temps de la jornada.

I per recordar aquesta segona edició del festival, l'artista Jan Barceló va pintar un mural a la façana de la fàbrica en el qual va representar una màquina de vapor.