Condemnats els cinc acusats relacionats amb un laboratori de droga a Maçanet

20.06.2017 | 09:23

L'Audiència de Girona ha condemnat els cinc acusats vinculats amb el laboratori preparat per fabricar metamfetamina, la droga i la plantació de marihuana descoberts en una casa de la urbanització Mas Altaba de Maçanet de la Selva.

La sentència, però, diferencia la relació que cadascun dels processats tenia amb la droga i conclou que tres d'ells es van limitar a anar a buscar un paquet amb 192,21 grams de cocaïna d'una puresa aproximada del 10% quan els Mossos d'Esquadra els van enxampar.

Per això, imposa a Warren Jefferry Lamir i Luis Ferney Mosquera, 3 anys i 2 mesos de presó i 12.000 euros de multa i eleva la condemna per al tercer, Juan Manuel Arbeláez, que és reincident, als 4 anys i 7 mesos i 23.000 euros.

La sentència conclou que els altres dos processats són els que tenien el laboratori i la droga que van trobar a la casa l'octubre del 2015. Un era el propietari de l'immoble, Alberto Caler, i l'altre, Souleymane Kante, el vigilant. Els condemnen a 5 anys i 2 mesos de presó cadascun i els imposa una multa de 250.000 euros.

Al judici els cinc processats es van desvincular de la droga localitzada pels Mossos d'Esquadra. El propietari de l'immoble va assegurar que el tenia rellogat i que no hi anava quasi mai, un home que vivia al garatge només es va responsabilitzar de tres plantes i els tres homes els quals la policia va enxampar amb un paquet amb cocaïna van dir que un home els va prometre diners per moure la bossa però no sabien què hi havia al seu interior.

La sentència de la secció quarta de l'Audiència de Girona no dona credibilitat a les excuses dels homes i els ha condemnat a tots cinc, tot i que estableix diferents graus de vinculació amb la droga.

Segons recull la sentència, tres dels processats es van limitar a anar a la casa a recollir un paquet amb 192,21 grams de cocaïna. Va ser el 6 d'octubre del 2015, durant les tasques de vigilància que feien els Mossos d'Esquadra a l'immoble, els van veure arribar plegats en un vehicle. Mentre un es quedava amb actitud vigilant al cotxe, els altres dos van entrar a la casa i van tornar a sortir amb el paquet, que van ocultar al motor del vehicle. El preu de la droga al mercat negre hauria estat d'11.421,12 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Detenen dos lladres que van amenaçar amb una pistola dues adolescents a Blanes

Els fets van passar diumenge a les sis del matí als voltants de l'estació de tren del municipi

Puja a vuit el nombre d´afectats a Blanes pel brot de legionel·losi

Cinc persones segueixen hospitalitzades, dues ja van rebre l'alta mèdica i una va morir

Prop de 100 professionals del sector turístic de quatre països visiten Lloret de Mar

Prop de 100 professionals del sector turístic de quatre països visiten Lloret de Mar

Es tracta de persones lligades a aquest àmbit provinents del Regne Unit, França, Rússia i Moldàvia...

Cinc afectats per legionel·losi a Blanes continuen a l´hospital i Salut investiga un nou cas

Dos dels pacients que van començar a presentar els símptomes reben l'alta mèdica

L´escola Mossèn Joan Batlle de Blanes celebra 50 anys

L´escola Mossèn Joan Batlle de Blanes celebra 50 anys

Es tracta de la primera escola de barri del municipi, al qual havia de donar servei

Enllaços recomanats: Premis cinema