La Policia de Lloret diu que no pot garantir el «nivell òptim de seguretat»

No fan hores extres, reclamen més plantilla i els sindicats diuen que cada vegada assumeixen més serveis que són competència dels Mossos d'Esquadra . Reclamen un canvi de categoria

21.06.2017 | 07:04
La Policia de Lloret diu que no pot garantir el «nivell òptim de seguretat»

La Policia Local de Lloret de Mar continua sense fer hores extraordinàries des de l'1 de maig, tal com va avançar Diari de Girona. Representants sindicals de CCOO i el CSIF del cos de seguretat asseguren que els cal més personal així com una equiparació del sou als altres cossos amb un volum de feina similar.

Afirmen a més, que el fet de disposar de menys personal de servei «implica no poder garantir el nivell òptim de seguretat que es mereixen els ciutadans de Lloret de Mar i el gran nombre de turistes que visiten la nostra població cada estiu, i com ja no ens trobem, cap de nosaltres, amb forces de realitzar hores extraordinàries la situació de desprotecció s'ha tornat, per desgràcia, assídua».

Els sindicats en aquest comunicat posen al damunt de la taula la seva situació i expliquen que el cos es troba en una situació «prou greu com per engegar tota la maquinària legislativa necessària per vehicular les demandes d'aquest col·lectiu» i no descarten arribar al contenciós.

Més competències

Afegeixen que la Policia Local de Lloret «a diferència d'altres departaments, ha patit un increment exponencial de competències, atribucions i responsabilitats que requereixen un augment de recursos humans i materials sense precedents, sense que aquest fet es vegi reflectit econòmicament, i si perjudicat greument amb totes les reduccions salarials que aquest cos ve patint des de fa anys».

Un altre punt que denuncien és el tipus de quadrant mensual amb el qual treballen i afirmen que actualment aquest es «publica deu dies abans de finalitzar el mes anterior i que impacta directament contra la planificació familiar».

També ressalten que cada vegada assumeixen més serveis que són «competència exclusiva» dels Mossos que fan per «protegir la ciutadania de Lloret de Mar a qui no podem dir: miri, és que això no és competència nostra».

Tanmateix reclamen passar a la categoria de funcionari C1, tal com marca la llei aprovada el 2015 que permet als funcionaris dels cossos de la policia local passar de la categoria C2 a C1. I finalment, sobre les hores extres, insten a l'edil responsable de Seguretat a Lloret, Jordi Sais, a dir quants dels 100 agents de la Policia Local les fan des de l'1 de maig, ja que aquest mes de maig va posar en dubte que tots les segueixen.

Finalment, recorden que malgrat aquesta problemàtica la Policia Local s'ha convertit en un «referent pels seus resultats malgrat la seva escassa plantilla».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

La CUP de Blanes torna a demanar sense èxit la dimissió de Narcís Piferrer

La CUP de Blanes va tornar a demanar, sense èxit, la dimissió del conseller delegat...

Blanes El mercat torna al Passeig de Dintre

Blanes El mercat torna al Passeig de Dintre

Les parades del mercat de fruites i verdures de Blanes van ocupar ahir de nou el Passeig de Dintre...

Anglès es planta davant l´incivisme veïnal

Anglès es planta davant l´incivisme veïnal

L'Ajuntament d'Anglès ha dit prou a l'incivisme perpetrat per alguns veïns de la...

L´alcalde de Blanes s´adhereix al manifest d´alcaldes del PSC contra de l´aplicació del 155

L´alcalde de Blanes s´adhereix al manifest d´alcaldes del PSC contra de l´aplicació del 155

Lupiáñez afirma que deixarà el seu partit si vota a favor de l'article

Maçanet calcula que arreglar els vestidors del Residencial costarà uns 100.000 euros

Maçanet calcula que arreglar els vestidors del Residencial costarà uns 100.000 euros

Amb un cost pressupostat de gairebé 250.000 euros, actualment aquesta instal·lació està...

Enllaços recomanats: Premis cinema