Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir dues persones a Blanes acusades d'un presumpte delicte contra la salut pública, després de trobar un cultiu de prop de 1.000 plantes de marihuana en quatre domicilis de la urbanització Valldolig. Es tracta d'un home i una dona de 31 anys, tots dos veïns de Blanes i de nacionalitat espanyola.

Segons van informar els Mossos, la unitat d'investigació del cos feia temps que vigilava i seguia els moviments dels detinguts arran de les nombroses queixes veïnals rebudes sobre l'existència de possibles cultius de marihuana al barri.

L'operatiu policial va començar a les sis del matí i es va allargar diverses hores. En total, es van realitzar entrades i escorcolls a quatre domicilis dels carrers Francolí i Segre, a l'interior dels quals, els agents hi van trobar diverses plantacions de droga.

En total, es van descobrir unes 1.000 plantes de marihuana de diferents alçades, i 66 transformadors elèctrics i 61 bombetes repartits entre els quatre pisos. També hi havia un sistema de ventilació amb tubs d'extracció d'aire i aparells d'aire condicionat industrials per mantenir la temperatura adequada.

En l'operatiu policial, tècnics de la companyia elèctrica Endesa van comprovar l'estat de la instal·lació elèctric, ja que en aquesta zona de la localitat blanenca, s'hi havien detectat un consum elèctric desmesurat. Segons Mossos, arran d'aquesta inspecció, es van descobrir 20 domicilis que tenien punxada la llum del carrer, entre els quals, els quatre on es van trobar les plantacions de droga. A tots ells, se'ls va tallar l'electricitat i se'ls van retirar els comptadors.

En l'operatiu hi van participar efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), de seguretat ciutadana, de la unitat d'investigació i de la unitat canina.

Està previst que els dos detinguts, que no tenen antecedents policials, passin avui a disposició judicial.