Les obres de reforma i consolidació del pavelló d'esports de la Cellera de Ter podrien començar el setembre vinent, després que dimarts, el ple aproves el projecte de manera inicial i per unanimitat. Aquest equipament va ser clausurat a principis de gener i per prevenció, després que es detectessin greus problemes estructurals.

Segons va detallar ahir l'alcalde, David Sarsanedas, (CAM-AM), les obres consistiran en: la consolidació, la reforma i l'ignifugat de l'estructura metàl·lica i la substitució de la coberta actual per una altra d'una sola planxa. A més, es preveu el canvi de la il·luminació actual per la de tipus led, l'aïllament acústic i la impermeabilització de la cuneta de recollida d'aigües existent entre l'escola i el mur del pavelló. «El projecte estarà en exposició pública 15 dies en lloc d'un mes perquè és una obra prioritària», van precisar el batlle cellerenc.

Respecte a la durada dels treballs, Sarsanedas va explicar que serà aproximadament d'uns 7 mesos i que s'ha establert un pressupost de 270.407,13 euros, gairebé el doble del cost de 150.000 euros que el consistori havia calculat inicialment. «Haurem de fer una modificació de crèdit», va avançar l'alcalde qui confia a rebre ajuda econòmica de la Diputació de Girona i de la Generalitat.

Activitats repartides

Durant els mesos que s'efectuïn les obres, els veïns de La Cellera podran seguir fent les activitats als pobles del voltant o en altres espais locals, tal com han fet des del mes de gener.

«Quan vam saber que les obres s'allargarien set mesos vam trucar a les alcaldesses d'Amer i Anglès per demanar-los si podíem seguir utilitzant el pavelló amerenc i l'espai polivalent de la Burés d'Anglès. La resposta va ser molt positiva», va valorar Sarsanedas. A més, la localitat disposarà a finals d'estiu, d'un nou espai polivalent a l'Era Nova.

«Abans era un magatzem municipal de 150 metres al qual tenien dret a ús la comunitat de regants. Ara però, havia quedat en desús i l'hem adequat per a poder fer-hi activitats», va celebrar el batlle, qui va recordar que els veïns seguiran disposant del pati de l'Escola Juncadella.