Lloret de Mar regala samarretes per fomentar un turisme «respectuós»

La campanya de civisme impulsada per l'ajuntament, vol promoure la «convivència» entre residents i turistes

30.06.2017 | 07:06
La presentació de la campanya «Amb respecte a Lloret, hi cabem tots» es va fer ahir al centre.

L'Ajuntament de Lloret de Mar, juntament amb diferents representants del sector hoteler, comerç i oci nocturn va presentar ahir una original campanya de civisme i sensibilització per promoure un turisme «respectuós» i de «convivència» entre el resident i el turista. «Les paraules clau són respecte i coresponsabilitat», va afirmar ahir l'alcalde, Jaume Dulsat (CiU), tot afegint que no només és un tema de les administracions o la policia sinó que requereix la implicació de tothom. El to de la campanya és volgudament «positiva, que fuig del to punitiu», segons va dir, perquè la gent se la faci seva.

El lema escollit és Amb respecte, a Lloret hi cabem tots i té la samarreta com a element central. Segons van explicar els creadors de l'empresa Charles, que és qui ha fet la campanya, busca enfortir la relació entre resident i turista a partir d'aquest objecte com a vehicle de convivència i respecte. El fet de posar-se la samarreta ja implica un «compromís» i fa visible que tothom forma part d'un mateix equip, segons va explicar un dels creadors, David Barrachina. A nivell gràfic, el disseny juga amb parelles de contraris que poden conviure al mateix temps. També s'ha fet una samarreta per a dues persones.

En total s'han fet 10.000 samarretes amb aquests missatges. Entre les iniciatives per fomentar la participació, destaca un photocall en què els usuaris s'han de «guanyar» la samarreta. Si se la posen, es fan una fotografia i la comparteixen a les xarxes socials, la samarreta ja és seva.

La campanya també aborda una de les problemàtiques, com és que els turistes que van a la platja es passegen sense camiseta pel centre de la ciutat. El que s'ha fet és dissenyar una línia simbòlica de color verd a terra, que va des del passeig marítim fins als accessos de la zona comercial, i s'acompanya amb el missatge «Posa't la samarreta» en català i anglès. També hi ha samarretes de cartró on s'informa de la iniciativa.

Dulsat també es va referir a l'aparició d'habitatges d'ús turístic (HUT) tot dient que són un «desafiament» perquè porten turistes en indrets on ningú se'ls espera i on viuen residents. Aquest és un tema que l'equip de govern està treballant per establir les zones on en un futur es podrà créixer amb aquest tipus d'allotjament i en les que no. Ara bé, també va dir que Lloret és una ciutat on conviuen més de 100 nacionalitats i on s'ha de treballar perquè no hi hagi «turismofòbia», com ha passat a altres ciutats com Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Anglès rehabilitarà l´arcada de Can Verdaguer i aixecarà un centre cívic

Anglès rehabilitarà l´arcada de Can Verdaguer i aixecarà un centre cívic

?L'actuació forma part del Pla de Barris i l'obra es licita per prop de 325.000 euros

La policia de Blanes utilitza un radar fix per estudiar el trànsit de la vila

La policia de Blanes utilitza un radar fix per estudiar el trànsit de la vila

Una de les feines de la Policia Local de Blanes és determinar si calen mesures...

Deu persones ferides en un accident a l´A-2 a Caldes amb cinc vehicles implicats

Deu persones van resultar ferides ahir, dues d'elles de gravetat, en un accident on es van veure...

Endesa prova la prevenció i seguretat a la subestació de Sils

Endesa prova la prevenció i seguretat a la subestació de Sils

Hi ha realitzat un simulacre de vessament d'oli per comprovar la reacció en una emergència

Les obres al passeig de Dintre faran canviar d´ubicació el Mercat de Fruites i Verdures

Les obres al passeig de Dintre faran canviar d´ubicació el Mercat de Fruites i Verdures

L'Ajuntament de Blanes hi instal·larà un nou tipus de paviment, sauló sòlid, que ha d'acabar amb...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema