Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han alliberat un veí de Lloret de Mar que han tingut Mossos d'EsquadraPolicia Nacional segrestat

La víctima, un empresari, tornava a casa, quan va ser assaltat per diversos individus vestits amb armilles de policia que el van copejar, van drogar i li van tapar els ulls per després obligar-lo a entrar al maleter d'un vehicle a punta de pistola.

Posteriorment els segrestadors es van posar en contacte amb la seva dona per exigir-li el pagament d'1,5 milions d'euros a canvi d'alliberar-lo amb vida.

La policia ha detingut cinc persones com a presumptes autores dels delictes de segrest, robatori amb violència, lesions, contra la salut pública i grup criminal. El 24 de juny els cinc detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

La víctima és un ciutadà d'origen serbocroat i nacionalitzat holandès que viu a Lloret.

La investigació ha anat a càrrec dels agents de la Divisió d´Investigació Criminal adscrits a la Unitat Central de Segrestos i Extorsions dels Mossos conjuntament amb la Secció de Segrestos i Extorsions de la UDEV de la Policia Nacional.

El 12 de juny, la denúncia

El 12 de juny una dona es va presentar a la comissaria de Lloret de Mar per denunciar que havia rebut una trucada, des del telèfon del seu marit, d´un home que afirmava que l´havien segrestat i que li reclamava un rescat d´1,5 milions d´euros si volien que l´alliberessin amb vida.

Ràpidament es va activar la Unitat Central de Segrestos i Extorsions dels Mossos d'Esquadra que es va fer càrrec de la investigació i de l'assessorament als familiars a més d´informar-ne immediatament al Jutjat d'Instrucció 1 de Blanes que estava en funcions de guàrdia, per a sol·licitar les mesures urgents per localitzar l'empresari i els autors del segrest.

Les indagacions van concloure que el segrest l´havia dut a terme un grup criminal experimentat format per membres de l'est d'Europa. Els agents van saber que havien canviat l´ostatge d´ubicació en diverses ocasions i que disposaven de coneixements tècnics amb l´objectiu d´evitar ser identificats per la policia.

Entre Madrid i Toledo

Fruit de la investigació els agents van determinar que "la veu" dels segrestadors es situava a Madrid i que la víctima podria estar retinguda en una zona sense determinar entre Madrid i Toledo. Per aquest motiu es va establir un equip conjunt d´investigació amb la Sección de Secuestros y Extorsiones de la UDEV Central de la Policia Nacional amb seu a Madrid.

Segrest i alliberament d'un empresari de Lloret

Segrest i alliberament d'un empresari de Lloret

El dimecres 21 de juny els investigadors van aconseguir identificar una part dels integrants de banda. Tot i que els membres del grup sempre prenien moltes mesures per tal d´evitar ser descoberts per la policia, com fer constantment canvis de vehicle o adoptar mesures de contra-vigilància per detectar la presència policial.

Ultimàtum dels segrestadors

El dia 22 de juny els segrestadors es van posar en contacte amb la família per donar-los un ultimàtum, o feien el pagament o matarien l´ostatge. L´intercanvi s´havia de fer el mateix dia a la tarda en l´aparcament d´un hotel de l´A-42 que va de Madrid a Toledo.

Davant aquest fets els policies van establir el mateix dia un dispositiu policial conjunt per poder alliberar l'ostatge de la manera més segura possible i detenir els segrestadors. Agents dels Mossos d´Esquadra i de la Policia Nacional van acompanyar al germà de la víctima des de Barcelona a Madrid on havia de fer el pagament del rescat.

Paral·lelament, el mateix 22 al matí, els policies van localitzar el vehicle d'un dels sospitosos a Toledo, a la localitat de Casarubios del Monte. Els agents van detectar diversos membres del grup mentre feien comprovacions i vigilàncies als voltants d´un immoble del carrer de la Vila.

La vícitma, amb cadira de rodes

Pels volts de les tres de la tarda, unes hores abans de la cita per a fer l´intercanvi, van observar com intentaven introduir a la part posterior d'una furgoneta a la víctima, asseguda en una cadira de rodes. Però ràpidament van desistir de l´acció possiblement en sospitar que podia haver-hi presència policial a la zona i van intentar tornar a amagar-se dins l´immoble.

En aquest moment els caps de l´operatiu conjunt van decidir realitzar les detencions i evitar així eventuals represàlies per a l´ostatge.

La ràpida acció policial va permetre rescatar la víctima sana i estalvia a més d´arrestar tots els membres del grup, tret d´un que va aconseguir escapar per la teulada d´un edifici annex.

Sota l'efecte de les drogues

La víctima, que va ser traslladada a l'hospital de Móstoles parcialment inconscient com a conseqüència de les drogues que el grup li havia subministrat, no presentava més lesions que les contusions provocades pels cops rebuts i ferides als canells produïdes per les lligadures.

El dia 23 de juny es van realitzar tres entrades i registres en domicilis dels segrestadors a Paracuellos del Jarama, Illescas i Madrid. A l'interior d'un d'ells es va localitzar i detenir el membre de la banda que havia fugit el dia anterior pel teulat d'un edifici i també van intervenir cocaïna, cabdells de marihuana i glans d´haixix.

A més, en aquest punt els agents van recuperar el cotxe de la víctima i van comissar diversos telèfons mòbils -inclosos els emprats per al segrest-, tres vehicles, passamuntanyes, i dispositius tècnics de vigilància.

Segrestadors vestits de policia

La víctima, un cop es va recuperar de l´efecte de les drogues, va explicar als investigadors que el dia 12 de juny va ser assaltada per diversos individus vestits amb armilles de policia quan tornava en cotxe a casa seva a Lloret de Mar. Els assaltants el van copejar i després el van per drogar a més de tapar-li els ulls. A continuació el van introduir a punta de pistola al maleter d'un cotxe.Els assaltants el van portar fins a un primer amagatall on el van tenir retingut entre tres i quatre dies.

La víctima estava totalment desorientada com a conseqüència del subministrament constant de barbitúrics i benzodiazepines i dels cops que havia rebut.

Passats uns dies els segrestadors van subministrar-li més drogues, li van posar unes ulleres tapades amb cartó i una gorra al cap per traslladar-lo cap a un pis en un immoble d´una zona situada entre Madrid i Toledo.

El cap de la banda, un estudiant de medicina

El cap de la banda, un home de nacionalitat romanesa que actualment estava cursant estudis de Medicina en una universitat de Madrid i feia pràctiques en un hospital, és qui subministrava els medicaments hipnòtics a la víctima. Aquest home havia publicat diversos anuncis on s´oferia per fer d´actor i model.