El 47è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de Blanes homenatjarà al Girona Futbol Club pel seu ascens a la primera divisió. Així ho va donar a conèixer ahir el regidor de cultura i festes de l'Ajuntament de Blanes, Quim Torrecillas, a la presentació del certamen que es va fer a Girona.

«Hem volgut fer un homenatge al club gironí pel seu ascens, perquè després d'un camí tan llarg i dur ha assolit un objectiu que ens beneficiarà a tots a nivell esportiu, turístic i econòmic» va destacar l'edil blanenc.

Aquest homenatge es farà a través dels tres avisos que es llençaran abans de l'inici dels espectacles, que seran vermells i blancs, els colors club. «Farem arribar la invitació al Girona i ja seran ells els que decidiran si poden venir», va assenyalar Torrecillas.

Per la seva part, la regidora de Festes del consistori gironí, Eva Palau, va ressaltar que aquest fet consolida encara més el lligam entre les dues ciutats que des de fa sis anys tenen un conveni pel qual, el guanyador del concurs de Blanes, realitza l'espectacle de tancament de les Fires de Sant Narcís de Girona i també el de la Festa Major de Santa Anna de Lloret de Mar.

«Tenim garantit un castell de focs de qualitat. Juguem una carta segura», va ressaltar Palau. «L'any passat va ser un èxit, i creiem que hem de seguir apostant per tenir els millors a Lloret», va dir el regidor de Lloret, Albert Robert.

El certamen tindrà lloc del 22 al 26 de juliol, té un pressupost de 126.000 euros i oferirà cinc espectacles realitzats per les pirotècnies: Vulcano (Madrid), Tomàs (València); Hermanos Ferrández (Múrica); Réfie Fetes Pyrotechnie Harnes (frança); Pablo (Astúries).