La denúncia feta per un veí de Blanes ha provocat la suspensió de la sisena edició de l'Ensorrat, el Festival de Música Jove que s´havia de celebrar a la platja del 21 al 25 de juliol. La mesura és cautelar i el govern blanenc ha presentat diverses al·legacions per intentar aturar la suspensió, quan només queda una setmana per a l'inici de la festa major local.

Segons va informar ahir el consistori, el 21 de juny, aquest veí va presentar dues instàncies a l'Ajuntament en les quals demanava que se suspengués el festival i que es realitzés un estudi de sonometria de l'activitat des del seu domicili, situat al passeig de Mar. Quinze dies més tard, el 6 de juliol, el veí va presentar una denúncia al Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Girona, i el mateix dia ja es va dictar una mesura cautelar.

En aquest document, al qual ha tingut accés Diari de Girona, aquest veí exposa que durant el festival del 2016, ell i la seva parella es van veure «obligats a conviure» durant cinc dies d´un quart de dotze de la nit a dos quarts de sis de la matinada amb «múltiples i diverses bandes de música» i amb «crits, estridències, dissonàncies i càntics en grup».

«Quan acaba el concert, els assistents inicien un concert paral·lel però no menys greu ni molest de vòmits, baralles i discussions» precisa la denúncia. A més, els denunciats també critiquen que van «resultar inútils» les trucades fetes a la policia Local i els Mossos d'Esquadra.

Per tot plegat, en el document asseguren que van haver d´anar al metge i que durant els dies del concert i els següents, van patir «crisis d'irritabilitat, suors, palpitacions, dolor a les orelles i sordesa». En la resolució judicial, es demana a l'Ajuntament de Blanes que traslladi l´activitat de l´Ensorra't a un altre lloc que esculli, amb la condició que guardi una distància no menor als dos quilòmetres i mig respecte al domicili del demandant.

Per evitar aquest canvi quan falta tan pocs dies per l´inici de la festa, l'Ajuntament va presentar dimarts tota una sèrie d´al·legacions per aconseguir la suspensió definitiva d´aquesta mesura. Durant els propers dies el Jutjat Contenciós Administratiu número tres de Girona s´haurà de pronunciar al respecte.

Petició de prudència

A causa d'aquesta situació, el regidor de Joventut, Joel Comas (CiU) es va reunir dimarts, amb els organitzadors del festival, el Consell Local de Joventut de Blanes (CLJB) i van acordar que esperarien el resultat de la resolució judicial per prendre accions.

Paral·lelament, l'equip de govern (CiU, ERC i PSC) encapçalat per l'alcalde accidental Quim ­Torrecillas (CiU) també va informar sobre tots aquests fets a tots els grups polítics amb representació municipal amb els quals també van pactar que el més prudent era esperar el pronunciament judicial abans de decidir cap altra nova acció.

Segons el consistori, tots els regidors i regidores van expressar unànimement el seu suport a l'equip de govern. Per la seva part, el regidor d´Ensenyament, Albert Sanz (ERC), va ressaltar ahir que l´espai on es fa el festival és «públic». «Ningú no hauria d'interferir en la celebració d´un esdeveniment com l'Ensorra't´ sense haver escoltat, si més no, les al·legacions que el mateix Ajuntament ja ha presentat» va dir Sanz, entre altres reivindicacions.

El Festival de Música a la Platja Ensorra´t va substituir les conegudes Barrakes de Blanes, que fins al 2011 van estar ubicades a l´antic camp de futbol d´Els Pins. Enguany, aquest festival que compleix la seva sisena edició, s´havia programat perquè comences el divendres 21 de juliol amb una nit de versions a càrrec de grups com Seguirem (Tribut a Obrint Pas) i Pelukass.

De cara a dissabte i diumenge estaven previstes actuacions de rock, hip-hop o dj´s amb grups com Klisché. El rap combatiu de Lágrimas de Sangre havia d´omplir la nit del 24 mentre que la del 25, vigília de la festivitat de Santa Anna, anava a càrrec de Punks&Company o Itaca Band.

L'Ajuntament va ressaltar, a més que, per controlar que la música no superi el nivell de decibels permesos, cada any s'ha contractat una empresa que es fa càrrec d´un limitador d'àudio. L´any passat es va comptar amb els serveis de la mateixa empresa especialitzada que s´encarrega del Sónar Barcelona.