L'equip de govern de Blanes (CiU, ERC i PSC) descarta treure de la platja, el festival de música Ensorra't' tal com demana el jutjat de Girona que ha suspès, cautelarment, la sisena edició de l'esdeveniment.

«La ubicació és l'essència de l'Ensorra't' i no es pot preveure un altre lloc per fer-ho», va dir ahir el regidor de Joventut, Joel Comas (CiU) qui va subratllar que està «molt tranquil» i que tot seguirà com estava previst.

«Estem traient les jardineres i dijous muntarem l'escenari», va avançar l'edil blanenc qui va subratllar que compleixen amb tots els requisits legals i que esperen «celeritat» en la resposta del jutge a les al·legacions presentades. «Hem rebut moltes mostres de suport» va afegir.

I és que la notícia de la suspensió del festival va causar ahir una forta indignació entre veïns, associacions i grups polítics de la localitat selvatana, molts dels quals van utilitzar les xarxes socials per criticar la decisió judicial. La denúncia presentada per un matrimoni blanenc va ser el motiu pel qual el jutjat número 3 de Girona va dictar una mesura cautelar.

En el document, els denunciats asseguren que durant l'edició de l'any passat van patir «crisis d'irritabilitat, suors, palpitacions, dolor a les orelles i sordesa». Per tot això, el jutge sol·licita a l'Ajuntament que traslladi l'Ensorra't' a més de 2,5 quilòmetres de casa dels denunciats.

També els organitzadors segueixen treballant amb «normalitat» amb la previsió que l'Ensorra't' es farà del 21 al 25 de juliol. «Estem tranquils i tenim plena confiança que finalment es podrà celebrar», va explicar ahir Alba Rams, la portaveu del Consell Local de Joventut de Blanes.

Segons Rams, compten amb tots els permisos legals i sempre han «procurat» que hi hagi bona convivència entre els participants i els residents, que sovint -va remarcar- els agraeixen l'esforç fet per molestar «el mínim possible». «En les cinc edicions que hem fet fins ara mai hem tingut notícies de queixes o baralles», va ressaltar la jove blanenca qui va voler destacar la bona feina de la policia local o de Protecció Civil, entre altres cossos de seguretat.

Està tot a punt

També va recordar que les cinc nits es compta amb un limitador de so per no sobrepassar els límits legals permesos. «Aquest festival l'hem treballat tot l'any i ara que queda una setmana, ja ho tenim tot preparat», va lamentar Rams qui va explicar que ahir van rebre trucades de suport de diferents grups de música contractats. «Lluitarem fins a l'últim dia», va reivindicar la portaveu qui va avançar que en cas de no poder fer-se, es reuniran amb l'Ajuntament i els serveis jurídics per saber com procedir.

El Consell Local de Joventut de Blanes està format per cinc entitats: Creu Roja Joventut, l'Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, la Colla de Diables Sa Forcanera, la Comissió Musical i d'Espectacles del Casal Jove Morralla, i l'Associació Cultural d'Amics de la Cultura Asiàtica de Blanes.

Per la seva part, els grups municipals d'ICV-EUiA i Batega, van demanar que s'aturi «la criminalització» de la cultura popular i el jovent als qui els denunciants tracten d'«endimoniats, etílics i fora de si.

«A Blanes ja ens van tancar les barraques al·legant soroll i molèsties i ara dues persones posen en perill l'Ensorra't per un problema greu de tolerància», va criticar el regidor ecosocialista, Víctor Catalan. El Festival de Música a la Platja Ensorra't' compta amb un pressupost de 30.000 euros que paga el consistori.