L'alcalde de Maçanet de la Selva, Josep Maria Ciurana (AM) creu que s'està «manipulant» el problema que hi ha amb el subministrament d'aigua a la urbanització Residencial Park amb «finalitats polítiques». Així ho denuncia el batlle a Diari de Girona arran de les publicacions aparegudes en xarxes socials, en les quals s'assegura que el pou de les Perdius pertany a la família de Ciurana i es qüestiona la seva ètica i imparcialitat a l'hora de resoldre aquest conflicte.

«El que passa és que estic trobant la punta de l'iceberg del problema i posant el dit a la llaga i això hi ha persones a les quals no els interessa», diu Ciurana, qui recorda que té la intenció de demanar responsabilitats pels més de 30 anys de servei deficient. «És lamentable que es vulgui manipular políticament un problema tan greu com el de l'aigua per desacreditar-me», afegeix l'alcalde, que remarca que aquestes acusacions «confirmen que vaig pel bon camí».

En relació a la propietat del pou de Can Torrent -o de les Perdius- Ciurana explica que la seva família fa més de tres dècades suposadament va vendre part de la finca de Can Garriga a la «promotora» de la urbanització. «Sembla que es va escripturar però no es va registrar mai i quan fa quatre anys el meu pare va morir, la finca va passar en herència al meu germà gran», especifica. Dins aquests terrenys s'hi trobaria el pou de les Perdius, que habitualment funciona com a reforç dels altres dipòsits d'aigua durant les temporades festives. Segons el batlle, ara aquesta promotora li reclama al seu germà part de la propietat en els jutjats. «Jo no soc propietari d'aquest pou. El meu germà ho és dels terrenys on està», diu Ciurana, qui reivindica que «mai han cobrat res d'aquesta aigua ni tenim cap interès a fer-ho».

Per tot això, el batlle maçanetenc creu que darrere aquestes acusacions hi ha una trama contra ell promoguda per «interessos polítics». «Durant 30 anys no s'ha recepcionat el servei de l'aigua i ara estic treballant per solucionar-ho i intervenir el servei si cal», diu Ciurana, qui afegeix que precisament per això «els faig nosa». «Tot plegat és una maniobra per distreure'm», afegeix. Afirma, però, que per a ell la resolució del problema amb el servei de subministrament d'aigua -que gestiona Rec Madral- és «primordial» i que intentarà posar-hi remei «encara que sigui l'última cosa que faci com a polític».

Avaria solucionada

Justament el pou de Can Torrent hauria estat el culpable -segons un informe emès per Rec Madral- de la manca d'aigua que va patir la urbanització Residencial Park el cap de setmana passat.

Segons detalla Ciurana, el pou hauria anat perdent aigua per un tub foradat sense que Rec Madral ho detectés, provocant que es buidés el dipòsit que justament ha de servir de suport, per quan es buiden els altres dos dipòsits que donen servei a aquest sector de Maçanet.

Aquest nou tall en el subministrament va provocar que dilluns, alguns veïns de la urbanització es manifestessin espontàniament davant l'Ajuntament. Segons el batlle, però, dimarts l'empresa gestora va canviar quatre tubs i els va provar per mirar que tot funcionés correctament. «La resposta de l'empresa va ser ràpida però això no els eximeix del problema que l'aigua surti tèrbola i el servei sigui insuficient», diu Ciurana, afegint que cal solucionar el problema «des de l'arrel i fins al fons».