Divendres a dos quarts d'onze de la nit ha de començar a Blanes la primera de les cinc nits de l'Ensorra't. Aquest festival inclou els concerts de nit de la festa major del municipi. Ara mateix, però, es troba pendent del que dictamini el jutjat després que un matrimoni de la localitat recorregués a la justícia per intentar evitar que se celebri.

Divendres passat, el jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona va reclamar al consistori més detalls de les seves al·legacions al recurs que demana suspendre'l.

Un fet que, segons el regidor de Joventut Joel Comas, és «una bona notícia» perquè el jutjat està analitzant a fons els argument de l'ajuntament. De moment, els organitzadors segueixen treballant perquè tot estigui a punt i, al final, l'Ensorra't es pugui celebrar.

L'Ensorra't, el punt de trobada dels joves a la Festa Major de Blanes, va començar a perillar el 6 de juliol passat. Aquell dia, un matrimoni del municipi i que viu a una zona propera a aquest festival, va presentar un recurs contra la seva celebració.

El jutjat contenció administratiu de Girona va admetre a tràmit la petició i va donar tres dies hàbils a l'Ajuntament per respondre a través d'unes al·legacions. També va decretar, de manera cautelar, traslladar el festival a 2,5 quilòmetres.

Després de presentar les al·legacions, divendres passat el jutjat va demanar una ampliació dels motius exposats pel consistori. Un fet que, segons el regidor de joventut Joel Comas, és «una bona notícia» perquè la celeritat inicial s'està mantenint.

Comas també ho considera positiu perquè, segons els han dit els serveis jurídics municipals, es podria interpretar com que el jutge vol més detalls perquè hi ha arguments vàlids per mantenir la celebració de l'Ensorra't al mateix lloc. Abans de portar-ho als tribunals, el veí de Blanes ja havia presentat dues instàncies al consistori en què demanava la suspensió i, en el cas que es fes, un estudi sonomètric.