Un incendi a la cuina d'un pis de Blanes va obligar, ahir a la matinada, a desallotjar 21 veïns d'un edifici de set plantes del barri dels Pins. A conseqüència del foc, es va cremar part d'una nevera i mobiliari, però no es van haver de lamentar ferits. Tot i això, els Bombers van haver de ventilar l'edifici, ja que va quedar molt afectat pel fum.

Els fets es van desencadenar cap a tres quarts de cinc de la matinada, quan un taxista que estava aturat a la parada que hi ha a l'avinguda Mediterrani va observar que sortia fum d'un edifici molt proper i va donar l'alerta. La Policia Local de Blanes va acudir amb una patrulla i, en comprovar que es tractava d'un incendi, va activar el protocol d'emergències.

Immediatament, s'hi van desplaçar tres unitats terrestres dels Bombers, dues patrulles més de la Policia Local, dues ambulàncies del SEM i el cap de Protecció Civil de Blanes, procedint a desallotjar la vintena de veïns de l'edifici mentre començaven les tasques d'extinció.

Segons va informar ahir el consistori, l'incendi es va originar a la cuina d'un pis de la tercera planta, possiblement per una avaria elèctrica encara per determinar. Tot i que no es va generar flama, si que es van produir temperatures molt altes i una gran quantitat de fum, a causa del material cremat.

L'incendi va quedar controlat pels volts de les sis del matí, tot i que els Bombers van seguir treballant per ventilar el fum, i finalment a dos quarts de set del matí es va donar l'emergència per finalitzada i els veïns desallotjats van poder tornar a casa seva.

No es van haver de lamentar danys personals a conseqüència del foc, tot i que l'habitatge afectat va quedar força malmès. Quan es va donar l'alerta d'incendi, els residents del pis sinistrat ja havien sortit per iniciativa pròpia.