Un veí de Blanes ha iniciat una recollida de firmes per protestar contra la suspensió cautelar del Festival de Música a la Platja, Ensorra't dictaminada pel jutjat de Girona arran de la denúncia d'un matrimoni de la localitat. La campanya, que s'està fent a través de la plataforma Change.org, ja compta amb el suport de 1.200 persones.

«Les entregaré a l'Ajuntament perquè pugui demostrar al jutjat que hi ha molta gent a Blanes que vol la festa i que la veu del poble és molt més que la d'un sol veí», va explicar ahir a Diari de Girona Marc Felip, el blanenc que ha iniciat la campanya.

La sisena edició de l'Ensorra't està programada perquè s'iniciï demà amb una nit de versions a càrrec de grups com Seguirem (Tribut a Obrint Pas) i Pelukass, i que s'allargui durant cinc nits fins al 25 de juliol.

De moment, però, el futur de l'esdeveniment és incert, ja que el consistori seguia esperant ahir una resposta a les al·legacions presentades divendres al jutjat contenciós administratiu de Girona que va admetre a tràmit la petició del matrimoni i va decretar, de manera cautelar, traslladar el festival a 2,5 quilòmetres.

Una opció que tant l'Ajuntament com el Consell Local de Joventut de Blanes van descartar. En la seva denúncia, el matrimoni blanenc assegura que durant l'edició de l'any passat van patir «crisis d'irritabilitat, suors, palpitacions, dolor a les orelles i sordesa».

Futures campanyes

En relació a la campanya, Felip admet que, en aquest cas, la suspensió de l'Ensorra't no és culpa de l'Ajuntament, però sí que ha estat «la gota que ha fet vessar el vas» per a molts veïns que ja estaven molestos per la «desaparició» d'esdeveniments com l'Expodiver, el Birrassana o les Barrakes de Festa Major.

«Ara, ja és indignació. A Blanes només queda el Concurs de Focs d'Artifici i estem cansats de veure com cada any es van traient més activitats», va lamentar Felip. En aquest sentit, va afegir que l'han contactat més de 800 persones per demanar noves campanyes destinades a que l'Ajuntament «retorni a Blanes tots els esdeveniments».