El taller de participació de la setmana passada de Santa Coloma de Farneres va escollir les 10 propostes finals que es portaran a votació per decidir en què invertir els 100.000 euros dels pressupostos participatius. Ara, els Serveis Tècnics de l'Ajuntament hauran de fer una darrera valoració.

Les deu propostes són: nova plaça darrere de l'Arxiu Històric Comarcal; quatre o cinc aparcaments per a bicicletes; instal·lar tres o quatre taules de ping-pong en diferents zones verdes o places del poble; construir un skatepark a la zona esportiva dels Saioners; instal·lar una font a prop de l'IES Santa Coloma de Farners; adequació d'un terreny municipal i fer-hi un circuït per a la pràctica de l'esport amb bicicletes BMX i DIRT; fer accessibles a persones amb mobilitat reduïda, cotxets, carros, etc. els passos de vianants del carrer Sant Sebastià; instal·lar enllumenat al passeig que va des de la resclosa fins a la Font Picant; adequar i equipar un espai a Ca les Monges o al Cercle Jove com a aula d'estudi; i ampliar les voreres del carrer La Salle del tram inicial que va des de la carretera d'Anglès al carrer de Dalt.

Del total de 239 propostes rebudes, 154 a través de les urnes i 85 mitjançant el web, el mes d'abril es va fer una primera valoració en què es van descartar aquelles que no són competència de l'Ajuntament, que no compleixen la legalitat, que sobrepassen el pressupost, etc. Se'n van triar 135 per a la selecció del taller participatiu, tot i que van quedar reduïdes a 61 perquè moltes eren repetides, han informat fonts municipals.

El taller es va realitzar conjuntament entre les cinquantena de persones, ciutadans de Santa Coloma de Farners i els membres de la comissió permanent del Consell de Poble, que van assistir-hi. Es van formar vuit grups de discussió aleatoris i es van consensuar les propostes finalistes. Cada grup decidia puntuar de l'u al deu les diferents opcions presentades.

A la votació final, hi podrà participar qualsevol persona major de 16 anys empadronada a Santa Coloma de Farners i ho podrà fer de forma presencial a través de les urnes o bé a través d'una aplicació mòbil que es crearà per a l'ocasió. A més, els ciutadans que van proposar les 10 opcions escollides, podran defensar la seva idea davant d'un consell de poble que es convocarà a principis de tardor. L'objectiu principal d'aquest procés participatiu és implicar a la ciutadania en la presa de decisions sobre el destí d'una part dels recursos públics.