En un temps en el qual, massa sovint, les coses i els punts de vista de molta gent semblen tenir només dos criteris de valoració: blanc o negre!, ha estat una excel·lent notícia que s'arribés a un acord entre les parts implicades i el festival Ensorra't'. I així, la proposta lúdica-musical destinada als joves de Blanes pogués tirar endavant.

Potser sigui legal o legítim, però no és raonable, ni generós, ni solidari, ni comprensible... que els dret al repòs i al descans de quatre o cinc veïns, vulnerat durant tres o quatre dies, pugui esdevenir un argument cabdal per torpedinar les activitats d'una festa major. Les que organitza, gestiona i més espera la gent jove.

El «conflicte» m'ha portat a fer, però, un parell de reflexions: d'una banda, pensar si, com ha passat amb els focs, cinc dies seguits de concerts d'interès desigual és una xifra òptima o si amb algun dia menys i propostes musicals de major nivell es propiciaria un major equilibri entre els qui volen festa i els qui volen descans.

De l'altra, adonar-me com, a mesura que et vas fent gran, un va perdent interès per propostes multitudinàries (amb o sense músiques estridents) en les quals sembli prevaldre abans la quantitat que la qualitat.

A Girona, hi ha veïns que durant el Temps de Flors i per Sant Narcís desapareixen. A Blanes i molts altres llocs, conec també uns quants vilatans que els dies de festa major «fugen» cap a destinacions més tranquil·les. Als qui no marxem, no ens queda més remei que gaudir de les coses que ens agraden, pagant el petit peatge de conviure quatre o cinc dies amb l'enrenou i una certa i despersonalitzada massificació.

Més d'una i de dues vegades, hem parlat amb la família i/o els amics d'algun any «fugir» de Blanes per la festa major. Buscar un hotelet a muntanya, on a les nits, oh!, t'hagis de posar una manteta per dormir. Això sí, lluny de l'església i el campanar del poble, no fora que a cada punt les campanes ens trasbalsessin el son. Ah, i lluny també de granges i corrals. No fos cas que a les «agressions» acústiques s'hi afegissin, també, «agressions» olfactives.

Avui dia ens estem tornant tots tan fins que trobar el lloc perfecte per passar uns dies o unes vacances pot requerir hores i hores d'investigació i recerca.