El criador de gossos de Sils investigat per amenaçar el cos d'Agents Rurals després del doble crim d'Aspa, va ratificar-se en les seves paraules, aquest cop davant el titular del Jutjat d'instrucció 2 de Girona. Jordi Manuel Bonet va assegurar, a més, que ell és «el més amenaçat» i considera que hi ha «una operació» en contra seva per part de l'administració. Per la seva banda l'advocat dels Agents Rurals, Albert Requena, va explicar que estudien ampliar la denúncia per un delicte de calúmnies.

Després de dos intents, la tercera citació va ser la bona i Jordi Manuel Bonet va donar explicacions davant el jutge en relació amb les amenaces que va escriure al mur de Facebook de l'Associació Professional d'Agents Rurals de Catalunya en una nota de condol pel doble crim d'Aspa. Lluny de disculpar-se o retirar-les, Bonet es va ratificar davant el titular del Jutjat d'instrucció número 2 de Girona, i, a més, hauria afegit insults a la seva declaració. En concret, segons va explicar l'advocat del cos, Bonet va titllar els Agents Rurals de «lladres, rates i porcs». Unes declaracions que el lletrat considera «inadmissibles» i que fa que el cos estudiï la possibilitat d'ampliar la denúncia contra Bonet amb un delicte de calúmnies. «Hem de tenir en compte que està desqualificant a tot un col·lectiu», va explicar Requena. Bonet, que va titllar els Agents Rurals «d'ignorants», assegura que qui està amenaçat és ell. De fet, el criador sosté que «no hi ha cap col·lectiu que no tingui queixes del cos. Tothom s'hi emprenya».

La polèmica va saltar quan Bonet va fer un escrit al Facebook titllant els Agents Rurals de «fills de puta» i afirmant que no descartava «carregar-se'n uns quants».

Bonet va explicar que la declaració amb el jutge «ha anat bé» i que s'havia centrat en la qüestió de les amenaces. En aquest sentit, el criador de gossos va recordar que en cap moment va assegurar que els mataria, sinó que «no ho descartava». «Ells no han de venir a casa meva, i si venen és normal que els digui que fotin el camp», va comentar. Amb tot, l'investigat segueix pensant que «és un problema dels Agents Rurals» i deixa clar que «no s'acollonirà». «Jo sé fins on puc arribar», va reblar.

Bonet entén que el cos «no havia d'anar a fer res» a la seva finca, i que hauria d'haver estat l'ajuntament en tot cas qui havia de personar-s'hi. En aquest punt, l'advocat Albert Requena va precisar que les actuacions dels Agents Rurals estan emparades per la llei i ressalta que, tot i que jurídicament es podrien discutir, «no justifica» les amenaces que Bonet ha fet contra el cos. Bonet també va voler denunciar que li han perdut dos cadells que van néixer quan els gossos van ser intervinguts.