El ple de Lloret de Mar va aprovar ahir l'increment de sou al cos de la policia local a través d'una reclassificació dels llocs de treball. Aquesta mesura afectarà un centenar de treballadors municipals, el que suposa un 30% de la plantilla. «Aquesta és la primera fase de la que haurà de ser una reclassificació global de tots els empleats municipals» va explicar el regidor de serveis econòmics, Albert Robert (CiU). En aquest sentit, l'edil lloretenc va recordar que aquesta era una reivindicació històrica per part del cos policial i va matissar que la decisió va ser acordada -menys per UGT- en una mesa de negociació celebrada a mitjans de juliol. «Havent fet un estudi en relació al que cobren altres policies que treballen en un entorn similar al de Lloret, crèiem que mereixen un augment de sou» va afegir Robert. Després de l'anunci d'aquest acord, el sindicat de la UGT va dur a terme una protesta contra la mesura i va presentar una proposta per reclassificar -i per tant augmentar el salari- a la resta de treballadors de l'Ajuntament.

Crítiques i propostes

Proposta que ahir va ser motiu de crítica per la majoria de grups municipals. «Les condicions de la policia no són les mateixes que de la resta de funcionaris del consistori i no es poden negociar de manera lineal» va ressaltar el regidor no adscrit, Enric Martínez destacant per exemple, que els agents treballen els dies festius o van armats, amb el «considerable perill que això suposa».

Més dur va ser l'edil de Ciutadans, Jaime Muzas, qui va precisar que aquest acord «no resol el problema de fons». «Falta plantilla i aquests complements s'hauran d'assumir no cobrint places per jubilació o amb una baixada dràstica de les hores extres» va remarcar Muzas. Per a ICV-EUiA, aquest conveni suposa una «presa de pèl general» ja que els complements que es modificaran no seran per perillositat sinó per responsabilitat tècnica o dedicació. «No han sabut negociar i han creat un greuge comparatiu amb la resta del personal» va criticar Miguel Gracia.

«Estem d'acord en què regulin els sous als policies, però això és un engany» va assenyalar, Marc Fuertes del Millor, afegint que suposarà «hipotecar Lloret a no tenir més policies en els pròxims anys». I encara va anar més lluny, fent dures acusacions contra una treballadora de l'Ajuntament asseguda entre el públic. «Cobra més de 3.000 euros nets al mes. És esperpèntic que sigui aquí reclamant un augment de sou quan en aquesta casa hi ha mileuristes» va criticar Fuertes. Per aquest motiu, l'edil del Millor -tal com havia fet minuts abans el regidor de A Lloret Si es Pot, Paulino Gracia- va demanar que es publiquin a la web municipal els sous i càrrecs dels treballadors.

Una demanda que la regidora de recursos humans, Lluïsa Baltrons (CiU) va assegurar que es farà «en breu». Baltrons també va especificar que tot i que la intenció és fer una reclassificació global «no sempre es pot fer a l'hora». També l'edil d'ERC, Jordi Orobitg, va recordar que mentre va durar la negociació la seguretat a Lloret «no estava garantida» ja que part dels agents van deixar de fer hores extres. Finalment, l'alcalde, Jaume Dulsat (CiU) va subratllar que a la policia fa una feina «excel·lent i preventiva» però que els Mossos d'Esquadra també treballen per garantir aquesta seguretat. El punt es va aprovar amb 16 vots a favor (CiU, PSC, ERC, Millor i Martínez) i 5 abstencions (ICV-EUiA, C's i ELLSSP).