ICV-EUiA critica la falta de rampes per a minusvàlids a les platges de Lloret de Mar

L'equip de govern (ERC, CIU i PSC) assegura que aquesta és la temporada en la qual s'han instal·lat més passeres d'accés i amb condicions tan òptimes i afirma que fins al moment, l'Ajuntament no ha rebut cap queixa en relació amb aquest tema

04.08.2017 | 11:19
Les passeres a la platja de Lloret de Mar són de plàstic.

El grup municipal d'ICV-EUiA de Lloret de Mar ha carregat de nou contra l'equip de govern (PSC, ERC i CiU) per les instal·lacions públiques a les platges. En el seu butlletí mensual l' Espurna, el partit a l'oposició assegura que aquesta temporada «no s'han instal·lat les rampes de fusta», que altres anys, permetien a les persones amb mobilitat reduïda o que porten cotxets infantils arribar fins «molt a prop de l'aigua». «Enguany s'han instal·lat unes passeres de plàstic que són molt curtes i poc pràctiques», va assenyalar ahir el regidor ecosocialista, Javier Rodríguez Pacios. «Sabem que hi ha usuaris que s'han queixat d'aquesta situació, i que per aquest motiu, l'equip de govern ha contractat a corre-cuita 100 metres lineals més de passeres de fusta», va criticar l'edil d'ICV-EUiA qui va retreure la «falta de previsió» del govern local. «Esperem que al desembre estiguin operatives» va afegir l'edil.

Per la seva part, el regidor de platges, Jordi Orobitg (ERC) va negar que s'hagin produït queixes formals per part dels usuaris i va assegurar que les passeres «mai han arribat al mar». «Mai abans les platges de Lloret havien tingut més passeres, tan noves i amb condicions tan òptimes com les que tenim aquesta temporada», va defensar Orobitg qui també va carregar contra el grup d'ICV-EUiA. «Aquests senyors no deuen haver trepitjat mai una platja de Lloret», va criticar l'edil lloretenc qui va afirmar que l'Ajuntament no ha rebut cap instància en relació a aquest tema.

Respecte a la contractació dels metres lineals de fusta als quals es refereix ICV-EUiA, Orobitg va assenyalar que «l'única rampa» que es farà nova serà la d'accés al miniclub. «Serà d'obra i no teníem cap compromís de tenir-la a punt per a aquesta temporada» va dir l'edil republicà.

Tot i això, en l'acta de la junta de govern del 14 de juliol, es va aprovar l'adjudicació d'un contracte de subministrament de passeres de fusta per a les platges de Fenals i Lloret. Segons el document, aquesta decisió es va prendre arran d'un informe emès per l'àrea municipal de Medi Ambient en el qual es posava de manifest la necessitat de fer aquesta contractació amb «l'objectiu de millorar els accessos adaptats en els punts on es realitza el servei de bany amb cadira amfíbia i on hi ha instal·lades rampes i/o dutxes adaptades». El contracte es va adjudicar a Innovacions Litoral SL (Litoralia) pel subministrament de 100 ml de passeres de fusta per un import de 5.975,00 euros.

Retrets anteriors

Aquesta no és la primera vegada que el grup ecosocialista fa retrets a l'equip de govern en relació a les instal·lacions públiques a les platges com les casetes de gelats o el servei d'hamaques. L'abril passat van criticar que per primer cop a la localitat, els serveis no estaven a punt per a l'inici de la temporada. En aquell moment, Orobitg va assegurar que el motiu de la tardança era que Costes de la Generalitat encara estava tramitant les autoritzacions i va recordar que el pla d'usos de les platges de Lloret es va aprovar el desembre de 2016.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema