L'empresa que proporciona les passeres de plàstic instal·lades a les platges de Lloret de Mar, Balliu Export, va defensar ahir a través d'un comunicat, que són aptes per a persones amb mobilitat reduïda. L'empresa, ubicada a Caldes de Malavella, va respondre així a les crítiques fetes pel grup d'ICV-EUiA de Lloret, en les quals asseguraven que aquestes rampes «són curtes i poc pràctiques» per a persones que van amb cadires de rodes o famílies que porten cotxets infantils. «Sabem que hi ha usuaris que s'han queixat d'aquesta situació, i que per aquest motiu, l'equip de govern ha contractat a corre-cuita 100 metres lineals més de passeres de fusta», va criticar l'edil ecosocialista, Javier Rodríguez Pacios.

En aquest sentit l'empresa de Caldes assegura que les passeres són «100% reciclables, disposen d'un tractament antifongs i una superfície antilliscant que permet evitar accidents». A més, explica que el sistema de mòduls utilitzat proporciona una «excel·lent adaptació al terreny» i que en contra del que afirma ICV-EUiA «poden arribar fins a la vora del mar, fent la platja totalment accessible per persones de mobilitat reduïda». «Està dissenyada d'acord a la normativa de seguretat europea, no es degraden i no utilitzen cap ancoratge que pugui afectar a la seguretat pública» afegiex Balliu Export.

També el regidor de platges Jordi Orobitg (ERC) va assegurar dijous que Lloret «mai abans havia tingut més passeres, tan noves i amb condicions tan òptimes».