Punt i final a un important punt de venda de drogues a Lloret de Mar. La Guàrdia Civil i la Policia Local van detenir una parella que utilitzava el seu habitatge com a espai de distribució. L'operació policial es va portar a terme divendres i dissabte de la setmana passada i els cossos de seguretat van comissar quantitats diferents de diverses drogues. Entre les quals, 411 grams de marihuana en cabdells, 25 grams d'haixix, 1,8 grams de cocaïna i també una pistola d'aire comprimit, 2.010 euros i material per manipular i preparar la droga.

L'operació policial anomenada Trilobita va començar el mes de maig quan la Guàrdia Civil va saber que en un domicili situat al carrer Santa Isabel -al centre de Lloret- hi podia haver un important punt de venda de substàncies estupefaents. Per això, van contactar amb la Policia Local de Lloret de Mar i van començar la investigació.

Els agents van començar a fer vigilàncies i van veure que entraven i sortien moltes persones del domicili, fet que va causar alarma social entre els veïns de l'edifici i també entre els comerciants de la zona. La Guàrdia Civil i la Policia Local van identificar-ne alguns i van veure que tots ells consumien droga de manera habitual, cosa que els va refermar les sospites. A més, els policies van comprovar que una parella d'origen espanyol, que residia a l'immoble investigat, traficava amb diversos tipus de drogues, tant en el pis com en altres llocs de la localitat selvatana. També van veure que la parella es desplaçava sovint i que contactava amb possibles compradors.

Detinguts en un desplaçament

Per tot això, el 28 de juliol, els agents els van aturar quan sortien de l'habitatge davant la sospita que podrien portar droga, i els van descobrir 30 grams d'una substància que va donar positiu en cocaïna. Ambdós van quedar detinguts per un delicte contra la salut pública. L'endemà a la tarda, els agents amb autorització judicial van escorcollar el domicili de la parella i hi van comissar 411 grams de marihuana a cabdells, 25 grams d'haixix, 1,8 grams de cocaïna, 2 grams d'amfetamina, una pistola d'aire comprimit, 2.010 euros i material per manipular i la droga.

Amb aquesta operació, tant la Guàrdia Civil, com la Policia Local, donen per desmantellat «un important punt de venda de drogues que havia aixecat una gran alarma social a la zona». Els agents van instruir les diligències que van ser entregades amb els detinguts i les drogues al jutjat d'Instrucció número dos dels jutjats de Blanes, encarregat de la investigació.