Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 2 d'agost a Blanes quatre homes com a presumptes autors d'un delicte contra la salut públic per tràfic de drogues. Segons va informar aquest cos de seguretat, els fets van ocórrer el mateix dia de la detenció, quan els agents van enxampar els quatre individus transportant marihuana amb quatre vehicles per la localitat selvatana.

Immediatament, els Mossos van iniciar un dispositiu policial de vigilància amb efectius uniformats i de paisà, per tal de localitzar els turismes, que van ser interceptats pocs minuts després -cap a les tres del migdia- mentre circulaven pels voltants del barri de Valldolig.

Durant l'escorcoll dels vehicles van trobar diverses bosses i caixes de cartró que contenien 10 quilos de marihuana i una bàscula de precisió. També van comissar uns 68.000 euros en bitllets fraccionats. Per aquest motiu, els quatre homes, d'entre 25 i 38 anys i nacionalitat espanyola i holandesa, van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb un delicte de tràfic de drogues.

L'operació policial va continuar l'endemà quan diversos agents de la Unitat d'Investigació de Blanes van entrar al domicili del carrer Guadalquivir, d'on havia sortit la marihuana comissada. L'habitatge era un dúplex habilitat i preparat amb tota la infraestructura necessària per al cultiu de la marihuana. Durant l'escorcoll es van localitzar prop de 15.000 euros més en efectiu.

En total, els mossos van intervenir uns 83.000 euros i els detinguts, un d'ells amb antecedents, van passar el dia 4 d'agost a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes.

Finalment, el jutge va decretar la llibertat provisional amb càrrecs per a dos dels detinguts, de nacionalitat espanyola. Pel que fa els dos holandesos, es va ordenar el seu ingrés a presó. El jutge considera que estan relacionats amb el tràfic de drogues internacional, ja que tots dos viatjaven amb una gran quantitat de diners per comprar droga i després tornar al seu país.