Maçanet tira endavant la creació d'un cos de policia local

El ple aprova per unanimitat l'inici dels tràmits per convertir els vigilants municipals en policies

09.08.2017 | 07:14
La seu de la policia local es mantindrà on hi ha els vigilants.

El ple de Maçanet de la Selva va aprovar ahir, per unanimitat, tirar endavant tots els tràmits necessaris per a la creació d'un cos de policia local. Tal com va avançar fa dos mesos Diari de Girona, la intenció del consistori és convertir l'actual guàrdia municipal en policia local perquè aquests ja han arribat «al topall de la seva feina». «En una població com Maçanet, els agents han de poder tenir més competències» va destacar ahir l'alcalde, Josep Maria Ciurana (AM) qui va recordar que aquest és només «el primer pas» d'un llarg procés. «Ara farem la petició al Departament d'Interior i després seguirem tots els passos que ens indiquin per fer la conversió» va explicar Ciurana qui va precisar que actualment el 20% dels membres de la guàrdia municipal ja són policies.

Per defensar la proposta presentada per l'equip de govern (AM-CiU), el cap dels vigilants de Maçanet, Jordi Nogueras, va llegir un document explicant la necessitat de fer aquest canvi. En aquest sentit, el batlle, també va ressaltar que la localitat compleix «tots els requisits necessaris» per poder dur a terme aquest procés.

Des del punt de vista econòmic, Ciurana va puntualitzar que el canvi és «assumible» i que s'inclourà en els pressupostos de l'any 2018. A més, va destacar que la seu policial serà la mateixa que utilitzen actualment la desena de vigilants municipals, i que la idea és que aquests treballadors siguin els mateixos que formin el cos de la policia local. «Alguns hauran d'anar a l'escola de policia, però en tots els casos milloraran la seva situació professional», va especificar l'alcalde de Maçanet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema