Les reserves d'aigua dels pous de Santa Coloma de Farners, han arribat als nivells mínims a causa de la sequera que pateix la localitat i que persisteix tot i la pluja i la baixada de temperatures dels últims dies. Per això, l'ajuntament colomenc activarà una sèrie de mesures excepcionals d'estalvi d'aigua.

De moment, l'ajuntament reduirà l'aigua potable en la neteja de carrers on sigui imprescindible per motius higiènics i sanitaris. També disminuirà la que s'utilitza per al reg de jardins públics «mantenint el servei i sense que signifiqui cap afectació per als usuaris». Tot i això, el consistori ha demanat la col·laboració de tots els veïns perquè es responsabilitzin del seu consum d'aigua i perquè redueixin al màxim la utilització de l'aigua de boca en piscines i jardineria.

L'estiu passat, Santa Coloma ja va tenir problemes amb l'aigua a causa de la sequera. En aquella ocasió però, es va detectar una «elevada concentració de fluor», motiu pel qual es va haver d'aconsellar als menors de 16 anys i als majors de 60 que no consumissin aigua de l'aixeta.