Cs vol que l'Ajuntament es personi com a acusació en el cas Aigües de Blanes

El grup municipal, que portarà la moció en el ple previst per al 31 d'agost, proposarà la creació d'una taula de seguiment del procés judicial

12.08.2017 | 07:12
Atalaya, entrant la moció.

Ciutadans a Blanes instarà el govern municipal a «personar-se com a acusació particular, amb caràcter urgent i immediat» en la causa oberta en el Jutjat de Blanes sobre les presumptes irregularitats comeses a l'empresa mixta Aigües de Blanes. Ho farà a través d'una moció presentada per ser debatuda en el pròxim ple previst per al 31 d'agost. «Entenem que el mateix Ajuntament podria considerar-se com un tercer perjudicat per la presumpta adjudicació irregular de 18 contractes sense convocatòria de concurs públic i per valor de més d'un milió d'euros i per això no pot seguir al marge del cas com fins ara», va apuntar ahir el regidor Sergio Atalaya (Cs).

En aquest sentit, l'edil blanenc va recordar que «hi ha dos exalcaldes - Josep Marigó i Joan Trias - i un interventor -Francesc Lucio- investigats» i va demanar «celeritat» per la personació de l'Ajuntament «perquè al setembre està previst que declarin els investigats en seu judicial i l'Ajuntament ha de poder estar aquí per interrogar».

En la mateixa moció, Atalaya demana que es constitueixi una taula de seguiment del cas «en la qual estiguin presents tots els grups municipals» amb representació en el consistori blanenc «perquè siguin informats sobre l'evolució del procediment i es puguin consensuar les mesures que adoptarà l'Ajuntament». El portaveu va afegir que la idea d'aquesta taula és que tots els regidors puguin «tenir accés a tota la informació i documentació de la causa, per transparència».


El cas investigat

A principis de juliol es va fer públic l'informe elaborat per la Guàrdia Civil on es conclou que l'empresa mixta Aigües de Blanes va fer, l'any 2011, divuit adjudicacions per un valor total d'1.014.899,47 euros de forma directa i sense convocar concurs públic.

Segons aquest atestat policial incorporat a la causa oberta al Jutjat d'Instrucció número 6 Blanes, l'empresa no va complir la llei de contractes del sector públic en disset dels divuit casos analitzats perquè la quantitat de l'import o el fet que es renovés el contracte any a any obligava a fer una licitació pública.

A més, la investigació policial també determina que el conseller delegat, Narcís Piferrer (també investigat per un jutjat de Girona per la gestió al capdavant d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter) va incomplir de manera «flagrant» el règim d'incompatibilitats quan va contractar tres societats a les quals està vinculat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Blanes El mercat torna al Passeig de Dintre

Blanes El mercat torna al Passeig de Dintre

Les parades del mercat de fruites i verdures de Blanes van ocupar ahir de nou el Passeig de Dintre...

La CUP de Blanes torna a demanar sense èxit la dimissió de Narcís Piferrer

La CUP de Blanes va tornar a demanar, sense èxit, la dimissió del conseller delegat de l'empresa...

Anglès es planta davant l´incivisme veïnal

Anglès es planta davant l´incivisme veïnal

L'Ajuntament d'Anglès ha dit prou a l'incivisme perpetrat per alguns veïns de la...

El teatre d´Arbúcies, l´última peça per culminar un projecte històric

El teatre d´Arbúcies, l´última peça per culminar un projecte històric

Després de més de 14 anys d'espera, el centre cultural de les Naus Ayats ja està gairebé enllestit...

L´alcalde de Blanes s´adhereix al manifest d´alcaldes del PSC contra de l´aplicació del 155

L´alcalde de Blanes s´adhereix al manifest d´alcaldes del PSC contra de l´aplicació del 155

Lupiáñez afirma que deixarà el seu partit si vota a favor de l'article

Enllaços recomanats: Premis cinema