Una baralla a dintre d'una discoteca de Lloret de Mar deixa un jove italià de 22 anys ferit en estat molt crític i ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Doctor Josep Trueta, de Girona, on es debat entre la vida i la mort. Els Mossos d'Esquadra han detingut tres joves de nacionalitat francesa i d'origen txetxè com a presumptes autors de la pallissa, acusats d'homicidi dolós -amb intencionalitat- en grau de temptativa.

Els arrestats, de 20, 24 i 26 anys, els van portar a la comissaria dels mossos de Blanes, on estan a l'espera de passar a disposició judicial entre demà i demà passat. Testimonis i imatges de les càmeres de seguretat van permetre la seva detenció quan es trobaven a la zona del passeig Marítim, ja que els joves van fugir de la discoteca St. Trop's -on es va produir l'altercat- mentre els cossos d'emergències atenien la víctima.

La policia va rebre l'avís de la baralla cap a les 3 de la matinada de dissabte, en la qual participaven diferents grups de joves turistes, entre els quals hi havia els detinguts i la víctima, que va ser qui en va resultar més mal parat. Les càmeres de seguretat de la discoteca van gravar com tres nois van donar cops de puny i puntades de peu al jove italià, colpejant-li també el cap.

Després de les primeres atencions al lloc dels fets, el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) va portar la víctima en estat molt crític a l'Hospital Trueta, on segueix ingressat a la UCI i amb la seva vida en situació de perill.

Tot plegat va passar pels voltants de les tres de la matinada de dissabte, una hora en què al carrer Riera de Baix de Lloret de Mar s'hi acumulaven molts turistes, segons van explicar diversos testimonis que estaven en locals propers. La baralla es va produir a l'interior de la discoteca i, tal i com van apuntar aquests mateixos testimonis, els Mossos d'Esquadra i els equips d'emergències van atendre la víctima a l'inici del carrer, ja que es tracta d'una via estreta on és complicat circular. Després, una ambulància el va traslladar a l'hospital gironí.

Per la seva banda, els mossos van obrir una investigació que segueix oberta per aclarir els fets, en el sentit que recullen testimonis de persones que també estaven a la discoteca on es va produir l'altercat i als seus voltants.

Després de l'incident, des de l'Associació de Bars i Restaurants de Lloret de Mar el van lamentar però van deixar clar que es tracta d'un cas puntual. El seu president, Nino Gómez, va reconèixer que aquestes accions «embruten el nom de Lloret», i va lamentar que «es multipliqui i es magnifiqui» qualsevol succés que passa a la localitat. Gómez va recordar que des de l'associació fan campanyes de civisme entre bars, restaurants, discoteques i altres locals per «millorar» el turisme que visita el municipi. D'altra banda, Gómez va concretar que l'agressió es va produir a l'interior d'un local i que, per tant, la responsabilitat recau en els propietaris de l'establiment. Amb tot, el president de l'Associació de Bars i Restaurants de Lloret de Mar va recordar que a Lloret hi conviuen 160.000 persones.