Una discoteca amb història i diferents incidents

El local va obrir fa 55 anys i des de llavors ha estat escenari d'un gran incendi i d'agressions

15.08.2017 | 07:26
La discoteca va ser reformada l´any 1975 per l´arquitecte banyolí Lluís Güell.

Fa 55 anys que va obrir les seves portes i, des de llavors, la discoteca St. Trop', de Lloret de Mar, s'ha mantingut com un dels locals més emblemàtics i antics de la Costa Brava, sobretot entre els turistes europeus. Però també ha estat presa del foc i escenari de diverses baralles i agressions, l'última de les quals va acabar, aquest dissabte a la matinada, amb la mort del jove italià Niccolò Ciatti.

Inaugurat el 1962, el local situat al carrer Baix de la Riera es va fer popular per apostar per grups com els Beatles, els Rolling Stones o Jimmy Hendrix, música que en aquella època no es trobava en altres discoteques de la zona. El 1975, la seva fama es va incrementar arran de la reforma transgressora realitzada per l'arquitecte banyolí Lluís Güell (1945-2005). Amb tocs daurats, plafons de fusta i, fins i tot, diverses estàtues irreverents com bisbes remaquillats, l'obra de Güell va atraure curiosos d'arreu que visitaven la discoteca només per veure'n la decoració.

Una època daurada que es va veure estroncada el 5 d'agost de 1987 quan un gran incendi va destruir tot el local. Tot i que aquella nit l'establiment era ple de gom a gom, no es va haver de lamentar víctimes mortals perquè l'evacuació es va fer ordenadament. El foc va començar al costat d'una de les portes d'entrada a causa d'una sobrecàrrega elèctrica i en pocs minuts es va estendre i va cremar tot el sostre, que va acabar cedint. El foc va ser de tal magnitud que en la seva extinció hi van participar Bombers de Lloret, Girona. Maçanet, Santa Coloma de Farners, Cassà de la Selva i Amer. De l'obra de Güell només es va salvar la icònica lluna metàl·lica. Aquest era el segon «temple pagà» de l'artista banyolí en sucumbir a les flames, ja que el 1969 un foc va destruir L'Esquinçat de Banyoles.

Un any més tard del gran incendi, la discoteca lloretenca ja estava reconstruïda, donant una nova imatge però mantenint els colors càlids de sempre. El nou St. Trop' va reobrir el 28 de juliol de 1988 oferint tres plantes de música, ball i relax, així com festes especials a càrrec d'artistes de talla internacional.

Baralles, ferits i morts

Durant aquesta última dècada i lluny ja dels anys d'esplendor, el St. Trop' s'ha convertit en notícia per les baralles i agressions que s'hi han produït.

El maig de l'any 2007, un noi va estar a punt de perdre un ull a la sortida d'aquesta discoteca arran de les lesions sofertes durant una baralla en què es van veure involucrades tres persones.

El juliol de 2008, un home de nacionalitat espanyola de 42 anys va morir a la part de darrere d'aquest establiment d'oci nocturn després de ser apallissat per un alemany i un holandès.

Només dos anys després, el febrer de 2010, un noi de 22 anys va rebre dues ganivetades a les portes del local, arran d'una discussió amb un altre jove. Una de les dues ganivetades va ser de caire superficial però l'altra li va afectar un pulmó, motiu pel qual va haver de ser ingressat a l'hospital Josep Trueta de Girona.

La mort del jove italià, de 22 anys, ha estat el primer succés mortal que s'ha produït a l'interior de la discoteca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

El C-Star ja no porta neonazis a bord i els seus tripulants demanen ajuda

L'armador del vaixell se'n desentén i les autoritats intenten buscar una solució mentre la nau...

ICV i Batega per Blanes reclamen al govern que treballi per obrir una piscina

ICV i Batega per Blanes reclamen al govern que treballi per obrir una piscina

?Les dues formacions, a l'oposició, recorden que el ple va aprovar, i segueix pendent, aquesta...

1a Fira Mediambiental del Montseny

 El vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i l'alcalde de Riells i...

PAU d´Anglès recorre al síndic l´increment del 2,6% de la tarifa del servei de l´aigua

?La formació no està d'acord amb la puja i reclama que se n'aturi l'execució

Una cabina amb capacitat per a vuit persones

Una cabina amb capacitat per a vuit persones

? Una cambra hiperbàrica és un habitacle de forma cilíndrica, amb uns dos...

5.500 euros per Sant Bonós

5.500 euros per Sant Bonós

?L'Obra Social La Caixa entrega els diners compromesos a Mifas i la Fundació Aspronis per la...

Enllaços recomanats: Premis cinema