L'Ajuntament de Lloret de Mar tancarà de manera cautelar la discoteca St Trop, on aquest dissabte a la matinada es va produir una baralla que va acabar amb la vida del jove italià de 22 anys Niccolò Ciatti. Després de fer una investigació, l'Ajuntament ha detectat anomalies de «caràcter greu en matèria de seguretat». Concretament, han conclòs que hi havia menys vigilants de seguretat dels que estableix la normativa (tot i que sense concretar la xifra) per a un local que té un aforament d'unes 1.900 persones. També han comprovat que tenen mancances de documentació en matèria de seguretat. En concret, han detectat que tot i que l'establiment havia signat una declaració sobre el compliment de tota la normativa que li és d'aplicació, «no era així». L'Ajuntament va avançar que el tancament es mantindrà fins que el local esmeni les anomalies detectades i va recordar que la mesura s'emmarca en la Llei 11/2009, que preveu actuar en supòsits d'alteració de l'ordre públic.

Per la seva part, l'advocat de la discoteca, Joaquim Boadas, va explicar ahir que el local tenia nou controladors d'accés però cap vigilant de seguretat, quan per normativa calien quatre controladors i dos vigilants. Segons Boadas, el local va doblar els controladors necessaris amb una «clara voluntat» de garantir la seguretat a l'establiment. Tot i això, l'advocat va insistir que la brutal agressió es va produir en només 40 segons i que no s'hauria pogut evitar encara que hi hagués 20 vigilants. El lletrat va atribuir la pallissa a un dels tres detinguts, de nacionalitat russa i residents a França, i al qual espera que se li apliqui la màxima pena. A més, va lamentar que fets com aquest destrueixin la imatge d'un local amb cinquanta anys d'història. D'altra banda, l'establiment, que s'ha presentat com a acusació particular, té previst presentar la documentació de seguretat que els falta properament amb la intenció de reobrir aquest mateix dimecres.

Paral·lelament, el Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia de Blanes va decretar presó provisional, comunicada i sense fiança per al considerat autor material del cop que va provocar la mort del jove italià. El jutge va ordenar, en canvi, llibertat per als altres dos detinguts per l'homicidi. Un d'ells sense cap restricció perquè tot apunta que ni tan sols es trobava al lloc dels fets al moment de l'agressió. Per al tercer, que sí que hauria participat a la baralla, va dictar la prohibició de sortir del territori Schengen. Els detinguts només van respondre a les preguntes dels seus advocats. Els lletrats que els representen van explicar que estan molt afectats i que l'autor material es va mostrar penedit. El jutjat manté la causa oberta per un delicte d'homicidi.

Minut de silenci

Un centenar de persones es van concentrar ahir davant l'ajuntament de Lloret per fer un minut de silenci en homenatge al jove italià. Les banderes de l'ajuntament també onejaven a mig pal en senyal de dol. El record el va presidir l'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat. Entre els presents també hi havia regidors, treballadors municipals i veïns.