Lloret de Mar bloqueja amb tanques de formigó els accessos a les zones d'afluència de vianants

L'Ajuntament ha decidit activar el protocol establert després de l'atropellament massiu a Barcelona i l'atac a Cambrils

18.08.2017 | 16:28
Vianants passejant per Lloret

L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva), un dels municipis amb més afluència turística de la Costa Brava, bloquejarà amb tanques de formigó els accessos de vehicles a les zones de vianants arran dels atemptats a Barcelona i Cambrils. L'alcalde, Jaume Dulsat, s'ha reunit aquest divendres amb l'equip de govern i els cossos de seguretat i han acordat activar el protocol de prevenció establert. Entre d'altres, les pilones automàtiques no s'abaixaran en diferents punts del municipi –només per a vehicles autoritzats- i es col·locaran tanques de formigó (les que es coneixen amb el nom de 'New Jersey') en llocs com la plaça de la Vila, les voreres de l'avinguda Just Marlès o els passejos Manel Bernat i Jacint Verdaguer. L'alcalde, Jaume Dulsat demana "comprensió en aquests moments tan durs en els quals la col·laboració de tots és del tot vital".

La decisió d'activar el protocol de prevenció s'ha pres aquest matí en una reunió al consistori. Arran de l'atropellament massiu a Les Rambles de Barcelona i de l'atac a Cambrils, Lloret de Mar ha decidit restringir els accessos de vehicles en aquelles zones on hi ha més afluència de vianants i turistes.

El protocol inclou diferents mesures preventives. D'entrada, les pilones automàtiques de l'illa de vianants no s'abaixaran a la tarda (entre les tres i les cinc) i només es deixaran passar els vehicles autoritzats.

La pilona de Sa Caleta només s'abaixarà després de les onze per requeriment dels veïns de l zona, per al càtering de l'hotel Rosamar Màxim i per al centre de busseig autoritzar a portar les bombones d'oxigen. Tots dos establiments hauran de comunicar quan surten els vehicles. I la pilona de la plaça de la Torre no s'abaixarà després de les dotze (excepte per a veïns, vehicles de turistes i repartidors que han de parar a l'exterior del passeig).

Tanques de formigó

En paral·lel, i en aquells llocs on no hi ha pilones, l'Ajuntament de Lloret de Mar bloquejarà els accessos instal·lant tanques de formigó del tipus 'New Jersey'. Es col·locaran a l'accés del carrer Sant Pere des dels carrers Verge de Loreto i des de l'Oliva, a l'accés al passeig Manel Bernat, al passeig de terra de Jacint Vedaguer, a la plaça de la Vila, a les voreres de l'avinguda Just Marlès (on es concentren les discoteques i locals d'oci) i a la platja de Fenals per l'avinguda d'Amèrica.

A més, entre les deu de la nit i les sis de la matinada es tallarà la circulació d'accés a l'avinguda Just Marlès des de l'avinguda Vila de Blanes (es mantindrà, però, la circulació en sentit mar-muntanya). A més, també es tallarà la circulació al passeig Camprodon i Arrieta des del de Sa Caleta (mantenint el sentit riera-Caleta). El tall, però, no afectarà els vehicles de dues rodes, com els ciclomotors; es restringirà als de quatre o més (cotxes, furgonetes i altres).

Lloret de Mar mantindrà les mesures com a mínim fins al proper dilluns. Al 21 d'agost, l'Ajuntament les revisarà per si calgués prorrogar-les.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

El C-Star ja no porta neonazis a bord i els seus tripulants demanen ajuda

L'armador del vaixell se'n desentén i les autoritats intenten buscar una solució mentre la nau...

ICV i Batega per Blanes reclamen al govern que treballi per obrir una piscina

ICV i Batega per Blanes reclamen al govern que treballi per obrir una piscina

?Les dues formacions, a l'oposició, recorden que el ple va aprovar, i segueix pendent, aquesta...

1a Fira Mediambiental del Montseny

 El vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i l'alcalde de Riells i...

PAU d´Anglès recorre al síndic l´increment del 2,6% de la tarifa del servei de l´aigua

?La formació no està d'acord amb la puja i reclama que se n'aturi l'execució

Una cabina amb capacitat per a vuit persones

Una cabina amb capacitat per a vuit persones

? Una cambra hiperbàrica és un habitacle de forma cilíndrica, amb uns dos...

5.500 euros per Sant Bonós

5.500 euros per Sant Bonós

?L'Obra Social La Caixa entrega els diners compromesos a Mifas i la Fundació Aspronis per la...

Enllaços recomanats: Premis cinema