Lloret de Mar demana els contractes dels vigilants de seguretat a 17 discoteques

Els locals amb un aforament superior a les 500 persones, tenen deu dies per respondre el requeriment i aportar la memòria de seguretat i el pla d'autoprotecció. En cas de reobertura, el local farà aquesta nit un homenatge a Niccolò Ciatti

18.08.2017 | 08:07
La discoteca St. Trop´ de Lloret de Mar seguia ahir tancada.

L'Ajuntament de Lloret de Mar va intensificar ahir el control en els locals d'oci nocturn del municipi que estan obligats a tenir vigilants de seguretat. Tot i que en un principi el consistori va anunciar que s'enviarien una cinquantena de requeriments, al final, i de moment, només seran disset. Les demandes afecten les discoteques i bars musicals que tenen un aforament superior a 500 persones, i que són els que, per llei, estan obligats a tenir contractats vigilants de seguretat. Els requeriments van sortir ahir mateix del consistori, després que es consensuessin en una reunió celebrada entre les diferents àrees implicades –com ara Activitats- i representants de la Policia Local.

L'escrit reclama als propietaris d'aquests locals d'oci nocturn que entreguin a l'Ajuntament tant la memòria de seguretat com el pla d'autoprotecció. Uns documents que, a la declaració de responsabilitat que van signar al maig, i que venia avalada amb la signatura d'un enginyer, els propietaris de les discoteques i bars ja hi van fer constar que estava tot en ordre.

Sobretot, entre els punts on el consistori de Lloret de Mar incidirà més és en veure si les discoteques i els bars tenen vigilants de seguretat. Per això, l'Ajuntament sol·licita als responsables dels locals que dins la documentació hi adjuntin també els contractes d'aquest personal. Les discoteques i els bars musicals tindran un termini de deu dies per respondre el requeriment. En cas que l'Ajuntament detecti algun incompliment de la normativa, l'alcalde, Jaume Dulsat, ja va anunciar que obririen expedients administratius als locals.

El consistori lloretenc ha decidit incrementar el control damunt aquestes discoteques i bars musicals arran del crim a l'interior del St. Trop'. Aquesta discoteca, on va ser atacat el jove italià de 22 anys, havia contractat nou controladors d'accés, però no tenia cap vigilant de seguretat. Aquesta deficiència es va posar en relleu arran de l'agressió mortal que va acabar amb la vida del turista. De moment, el consistori manté el St. Trop' tancat de manera cautelar

L'advocat de la discoteca, Joaquim Boadas, va entregar dimecres la documentació que li requeria l'Ajuntament perquè el local pugui reobrir. Entre els escrits que es van aportar, hi havia els contractes de dos vigilants de seguretat. El consistori seguia estudiant ahir la documentació per comprovar que tot estigui en ordre abans d'emetre el decret de reobertura.

Pèrdues econòmiques

Un decret que els propietaris de la discoteca esperen rebre avui mateix, per poder reobrir a la nit. «Si la societat no comença a facturar, no es podrà remuntar i aquest local amb 55 anys d'història haurà de tancar» va recordar Boadas qui va subratllar que el tancament d'aquest dies han suposat pèrdues de prop de 100.000 euros. «Estem al pic de la temporada, el que suposa el 85% de la facturació de tot l'any» va precisar l'advocat, que va afegir que reclamaran aquestes pèrdues econòmiques al responsable del cop que va acabar amb la vida de Niccolò Ciatti.

A més, Boadas va voler destacar que a part dels dos vigilants de seguretat contractats es mantindran els nous controladors d'accés i que el local tramitarà el distintiu internacional de seguretat per a espais d'oci nocturn. «Això significa que se sotmetrà al compliment de les normes de control de seguretat internacionals, com per exemple tenir un alcoholímetre a la sortida de la discoteca, reanimadors cardíacs manuals o plànols a l'entrada indicant les sortides d'emergència» va precisar l'advocat de la discoteca St. Trop'.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

1.500 euros de sanció per canviar tard l'ascensor del sociosanitari de Lloret

L'aparell avariat va deixar atrapats diversos avis a la 3a planta, durant sis mesos. La Corporació...

Endesa renova la il·luminació exterior de la subestació de Buixalleu

Endesa renova la il·luminació exterior de la subestació de Buixalleu

La companyia elèctrica Endesa ha renovat l'enllumenat exterior de la subestació...

L´incendi d´una cuina a Blanes intoxica una dona i dos menors

L´incendi d´una cuina a Blanes intoxica una dona i dos menors

Les flames, apagades pels veïns, van afectar la campana extractora i alguns mobles de l'estança

Blanes celebra amb diversos actes festius l´agermanament amb Ardales

Blanes celebra amb diversos actes festius l´agermanament amb Ardales

Blanes va acollir, el cap de setmana passat, diversos actes organitzats per l'Associació...

Centre de rehabilitació de la selva marítima

ha tornat a passar. Sempre ens torna a passar! No prenem consciència de «les...

Quim Teixidor és reescollit síndic del Ciutadà a Lloret pels pròxims cinc anys

El ple elegeix de nou Teixidor per unanimitat i destaca la seva gestió amb relació a les queixes...

Enllaços recomanats: Premis cinema