El lloretenc Jordi Rocas ha creat en nou mesos una maqueta de la popular embarcació Jaruco, que, en el seu moment, va ser adquirida per l'indià Nicolau Font per enviar sucre des de Cuba fins a Lloret. Segons va avançar Nova Ràdio Lloret, aquesta rèplica té una dimensió, d'aproximadament 1 metre i 30 centímetres i està exposada a la casa indiana de Can Font.

Per poder construir aquesta nau, Rocas va anar al Museu Marítim de Barcelona, on sexhibeix una embarcació similar, ja que no disposava de plànols amb els quals guiar-se. Una vegada construït, Rocas va cedir la maqueta al municipi lloretenc per contribuir amb el patrimoni cultural i històric de la destinació.

El procés de construcció, segons Rocas, va constar de quatre fases: primer fer el buc, després la coberta, tot seguit es col·loquen les subjeccions i s'acaba amb l'anomenat cordam. En la creació del model hi va invertir prop de 800 hores. El projecte el va començar el setembre del 2016 i el va completar en nou mesos.

Ara, Rocas continuarà amb un nou projecte que ja ha iniciat: la construcció d'un altre vaixell lloretenc. Es tracta de la Nueva Casimira, una de les embarcacions presents a l'ermita de Santa Cristina.