El jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Blanes ha desestimat el recurs de la defensa i mantindrà a presó l'autor de l'agressió que va acabar amb la mort d'un jove italià de 22 anys en una discoteca de Lloret de Mar. El jutge considera que existeixen "múltiples indicis" que l'assenyalen com l'autor del cop mortal, que els fets són molt greus i que existeix risc de fugida perquè, malgrat que té domicili a França, no té cap arrelament a l'Estat espanyol. La resolució judicial atén les a·legacions presentades per el Ministeri Fiscal, la Fecasarm i la família de la víctima. La defensa demanava la llibertat provisional de l'acusat d'homicidi perquè considera "desproporcionada" la mesura.

Rassoul B., el considerat autor de l'agressió que va acabar amb la vida d'un italià de 22 anys a Lloret de Mar, continuarà en presó provisional. El titular del jutjat de primera instància i d'instrucció número 4 de Blanes, Joaquim Turmo, ha desestimat el recurs presentat passada per la defensa. En el seu posicionament, el jutge s'oposa als principals arguments de la defensa, com els que feien referència al seu arrelament a França, l'abús d'alcohol i drogues la nit dels fets o que no hi havia voluntat de matar al jove durant l'agressió.

En la seva resolució judicial, assenyala que hi ha "múltiples indicis" que apunten a Rassoul B com l'autor de la mort del jove italià a la discoteca St Trop. Aquests indicis són alguns dels que han propiciat que el jutge hagi decidit mantenir presó provisional per a l'acusat, comunicada i sense fiança ja que qualifica els fets com a "greus". Que seguís a presó és una petició que havien fet també el Ministeri Fiscal, la família del jove mort i la Fecasarm.

Un dels principals arguments exposats per la defensa per rebutjar la presó sense fiança era que l'acusat tenia arrels i feina a França i, per tant, no hi hauria risc de fugida. El jutge recorda que l'home era a Lloret només per passar-hi uns dies "purament d'oci", un fet que li podria permetre eludir la jurisdicció espanyola "amb rapidesa i sense excessius problemes" ja que a l'Estat no hi té cap arrelament. Això, combinat amb la gravetat dels fets, el porten a la decisió de mantenir-lo a presó com la mesura més adequada per la gravetat dels fets.

El jutge també entén que qui va començar la possible baralla que va originar els fets no té importància legal per valorar els indicis de criminalitat d'un possible homicidi. Tampoc creu que si l'agressió es va produir mentre l'acusat estava sota l'efecte de l'alcohol i les drogues sigui raó per eliminar el risc de fuga com mantenia la defensa.

Finalment, en la resolució tampoc creu que el fet de no clavar la pallissa amb la finalitat de matar-lo és un argument a tenir en compte. El jutge recorda que el dol d'un delicte inclou la voluntat de causar el mal però que el coneixement de les conseqüències de l'acció també s'ha de tenir present. De fet, el magistrat li dona la volta a l'argument de l'advocat de Rassoul i diu que, ja que no volia causar la mort, podria tenir més motius de fuga en cas que sortís en llibertat a l'espera de judici. "No seria irracional afirmar que l'investigat preferiria perdre la fiança o assumir les conseqüències de deixar de comparèixer periòdicament abans que seguir a disposició de la justícia espanyola" argumenta.

A més de Rassoul B., en aquest cas també hi ha dos joves més imputats. Com l'autor material del crim, també són txetxens i viuen a França. Tots dos han quedat en llibertat provisional, tot i que a un d'ells el jutjat li ha prohibit sortir de l'espai Schengen.